У присутності кількох сотень людей, серед яких були посадові особи, журналісти, а також діячі культури та спорту, Лукашенко зачитав текст присяги, підписав акт про її прийнятті та отримав від глави Центрвиборчкому Лідії Єрмошиної посвідчення президента.

Заздалегідь про церемонію інавгурації оголошено не було.

Білоруський опозиційний канал NEXTA нагадав, що, відповідно до білоруського законодавства, інавгурація новообраного президента повинна транслюватися по національному телебаченню і радіо. Однак в цьому випадку це не було зроблено: білоруські телеканали під час принесення Лукашенко присяги показували серіали російського виробництва.

Лідери Литви, Латвії, Німеччини та Словаччини публічно заявили, що відмовляються розглядати Олександра Лукашенко як президента Білорусі, оскільки вибори глави цієї держави були їм сфальсифіковані. Пізніше до цієї позиції приєдналися США і Канада. Надалі глава української дипломатії Дмитро Кулеба також відмовив Лукашенку у визнанні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Суперниця Лукашенко на президентських виборах Світлана Тіхановська назвала себе єдиним лідером, обраним білоруським народом. Вона повідомила силовим структурам країни, що накази Лукашенко нелегітимні, і виконувати їх не слід.

Раніше Світлана Тіхановська розповіла про обставини, при яких була змушена покинути Білорусь.

Також були опубліковані особисті дані білоруських карателів, придушували протести в країні.