За даними Всесвітньої організації здоров'я, у світі з кожним роком все більше людей хворіють на цукровий діабет. Головним каталізатором для виникнення цієї хвороби залишається генетика, але не варто забувати і про неправильний спосіь життя. Про те, як знизити шанси захворіти на цукровий діабет читайте в матеріалі Clutch.

Результати тривалих досліджень вказують, що здоровий спосіб життя не тільки знижує шанси захворіти на діабет, але і уповільнює перебіг хвороби.

У дослідженні взяли участь люди, які перебували в зоні ризику появи діабету. Учасників розділили на три групи: перша — дотримувалася зміни раціону харчування і способу життя і займатися спортом мінімум 150 хвилин в тиждень, з метою зменшити вагу на 7%, друга група — брала призначені ліки (метформін), а ось контрольна група приймала плацебо.

У тих, хто дотримувався ЗСЖ знизилися ризики захворіти діабетом на казкові 58%. Навіть через 10 років після проведення революційного дослідження в учасників залишилися вкрай низькі шанси отримати це серйозне захворювання.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Учасники, які приймали ліки, спостерігали знижений ризик розвитку діабету на 31% через три роки і на 18% через 10 років.

Поради, як змінити свій раціон, щоб зменшити ризики появи діабету:

• Відмовся від цукру, білого рису і борошна.

Їж якомога більше клітковини: фруктів і овочів. Фрукти і овочі, які не містять крохмалю, повинні становити не менше половини щоденного раціону.

• Обов'язково включи в свій раціон бобові (сочевицю, боби, нут, горох, квасолю), в них багато клітковини і корисного для здоров'я рослинного білка.

Пам'ятай про те, що люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, з'їдають менше калорій, не набирають зайвої ваги, а отже, мають менший ризик розвитку діабету.

Нагадаємо, всесвітня організація охорони здоров'я провела масштабне дослідження в Україні на тему ожиріння і прийшла до невтішних висновків.

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун попередила всіх, хто лікується по інтернету.

Також "Знай.ua" писав, 7 простих способів зміцнити імунітет восени.