В Україні лютує кір. В інфекційне відділення маріупольської лікарні № 14 надійшли 12 детей з підозрою на це небезпечне инфекционое захворювання.

У малюків спостерігається висока температура, висип і головний біль. наймолодшому – 3,5 року, а самомоу старшому – 14 років, повідомляє Сегодня.

"На сьогодні стан дітей середньої важкості. Всі отримують лікування за протоколом", – повідомив заявив інфекціоніст Андрій Серветник.

Всі постраждалі — вихованці дитячого будинку. За словами завідувачки закладу, всі діти пройшли необхідний курс вакцинації. У притулку оголошено карантин.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Зараз переживаємо, що і діти, і дорослі, няні – ми всі в контакті. Але всі дорослі всі щеплені, – заявила директор дитячого будинку "Центр опіки" Людмила Лазаренко.

Впрочем медики стверджують, що епідемії не слід побоюватися. Адже захворіти можуть тільки люди, які не зробили щеплення.

Раніше спалах кору фіксувалася в Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. З початку 2018 року від гострої інфекції постраждали 30 тисяч українців. Зареєстровано 13 летальних випадків.

Нагадаємо, в Днипре 18 учнів різних класів зі школи № 62 у стані середньої важкості доставили в різні лікарні міста в стаціонар інфекційних відділень.

Навчальний заклад закрили до 21 вересня. Фахівці за цей час повинні визначити причину масового отруєння.

Наголошується, що харчування в школі забезпечує приватна компанія. Однак перевірки торкнуться не тільки їдальні. Не всі хворі діти там харчувалися.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, українська весілля закінчилося масовим отруєнням. Весілля відбулася ще 8 вересня в одному з ресторанів близько Рівне. Вже на наступний день в лікарні почали звертатися зі скаргами перші пацієнти. Серед постраждалих є й дитина. На даний момент у лікарні перебуває одинадцять чоловік, інші – проходять лікування вдома.

Також портал "Знай.иа" писав, що Всесвітня організація охорони здоров'я провела масштабне дослідження в Україні на тему ожиріння і прийшла до невтішних висновків.

З'ясувалося, що кожен четвертий громадянин нашої країни страждає від надмірної ваги.