Не так давно фахівці виявили, що звичайний чай здатний підвищувати творчий потенціал людини. Але є один нюанс. У результаті досліджень з'ясувалося, що для того, щоб він чинив такий вплив, варто споживати чай певної температури.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТак, вчені провели два дослідження. У першому експерименті приймало участь 50 добровольців – одна група пила воду, інша – чай. Про це пише видання Саге2.
Як виявилося, контрольна група змогла швидше вирішити прості завдання і демонструвала просторову творчість.
У другому експерименті взяли участь 40 осіб, які пили чай. Вони отримали високі бали за семантичне пізнання. Як відомо, пізнання – це складний розумовий процес набуття нових знань через досвід, який людина веде свідомо чи несвідомо, постійно взаємодіючи із зовнішнім середовищем.
Цей розумовий процес включає у собі безліч розумових дій: сприйняття, увагу, пам'ять, емоції, мова, прийняття рішень і міркування. За підсумками дослідження вчені підтвердили, що саме чай покращує увагу і знижує концентрацію на релевантні дані.
Крім того, обидва експерименти показали, що споживання чаю істотно вплинуло на творчий потенціал. Але що цікаво, температура напою має становити 42 градуси. В іншому випадку напій не зробить бажаного впливу.
До речі, в XIX столітті ірландським жінкам заборонялося пити чай. Тоді представниці прекрасної статі, які вживали чай, вели себе не краще алкоголіків. Ще в той час вважалося, що чай - це наркотик. Люди щиро вірили, що його вживання викликає звикання. Варто відзначити, що в ті часи напій не був таким дешевим, як зараз, і для бідних жінок розпивання чаю вважалося недозволеною розкішшю.
Нагадаємо, що звичайна харчова сода допомагає в боротьбі з аутоімунними захворюваннями.
Як повідомляв портал Знай.uа, мексиканські вчені провели кілька цікавих експериментів із текілою і здивували світ новим відкриттям.
Також портал Знай.uа писав, що 111-річний чоловік розкрив секрет довголіття.