Британські дієтологи поставили під сумнів корисність йогуртів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДослідження майже 900 видів цієї кисломолочної продукції показало, що в них міститься перевищена норма цукру, повідомляє ВВС.
Єдиним винятком стали натуральні і грецькі йогурти: аналіз показав низький вміст цукру.
За словами експертів, найбільше цукру міститься в йогуртах-десертах — в середньому 16,4 г на 100 г продукту. У цю категорію також увійшли шоколадні муси і карамельні крему.
На другому місці — органічні йогурти з вмістом цукру 13,1 г на 100 г продукту.
Аналіз дитячих йогуртів виявив 10,8 г на 100 г продукту, а це еквівалентно двом кубиків рафінаду. Згідно рекомендацій Державної служби охорони здоров'я Британії, дітям у віці від 4 до 6 років слід вживати не більше 19 г цукру в день; дітям віком від 7 до 10 років — не менше 24 грам в день.
Результати дослідження показали, що тільки у 9 % йогуртів кількість цукру на 100 грам продукції становило менше 5 грам.
Дослідники представили список солодких йогуртів:
— Органічні — 13,1 г на 100 г;
— Ароматизовані — 12 г на 100 г;
— Фруктові — 11,9 г на 100 г;
— Дитячі — 10,8 г на 100 г;
— Рослинні — 9,2 г на 100 г;
— Питні — 9,1 г на 100 г;
— Натуральні і грецькі — 5 г на 100 р.
Незважаючи на це доктор Бернадетт Мур, яка очолила дослідження, стверджує, що більшість продуктів у цій категорії досі містять занадто багато цукру.
"Вважаю, що люди, а головне батьки, крайньої здивувалися, коли дізналися, про таку кількість цукру. Я б рекомендувала купувати натуральні йогурти і змішувати їх з фруктами, які вказанi в їх складі", — заявила дослідник.
Як повідомляв портал "Знай.uа" є 6 причин полюбити морську капусту.
Також Знай.uа" писав, про лікувальні властивості літніх і осінніх ягід