Британські дієтологи поставили під сумнів корисність йогуртів.

Дослідження майже 900 видів цієї кисломолочної продукції показало, що в них міститься перевищена норма цукру, повідомляє ВВС.

Єдиним винятком стали натуральні і грецькі йогурти: аналіз показав низький вміст цукру.

За словами експертів, найбільше цукру міститься в йогуртах-десертах — в середньому 16,4 г на 100 г продукту. У цю категорію також увійшли шоколадні муси і карамельні крему.

Популярні новини зараз

Ольга Сумська підказала, як урізноманітнити сніданок для всієї родини: всього два інгредієнти

Студія "Квартал 95" оголосила про завершення свого проекту: сьогодні ввечері

Тіна Кароль осоромилася просто на сцені: сукня злетіла з пишних грудей

В Україні зміняться правила проїзду для пільговиків - заява Мінсоцполітики

Показати ще

На другому місці — органічні йогурти з вмістом цукру 13,1 г на 100 г продукту.

Аналіз дитячих йогуртів виявив 10,8 г на 100 г продукту, а це еквівалентно двом кубиків рафінаду. Згідно рекомендацій Державної служби охорони здоров'я Британії, дітям у віці від 4 до 6 років слід вживати не більше 19 г цукру в день; дітям віком від 7 до 10 років — не менше 24 грам в день.

Результати дослідження показали, що тільки у 9 % йогуртів кількість цукру на 100 грам продукції становило менше 5 грам.

Дослідники представили список солодких йогуртів:

— Органічні — 13,1 г на 100 г;

— Ароматизовані — 12 г на 100 г;

— Фруктові — 11,9 г на 100 г;

— Дитячі — 10,8 г на 100 г;

— Рослинні — 9,2 г на 100 г;

— Питні — 9,1 г на 100 г;

— Натуральні і грецькі — 5 г на 100 р.

Дослідження проводилися в 2016 році і в останні роки намітився очевидний прогрес. Опублікованими в травні цього року звіт повідомляє, що вміст цукру в йогуртах скоротилося на 6 %.

Незважаючи на це доктор Бернадетт Мур, яка очолила дослідження, стверджує, що більшість продуктів у цій категорії досі містять занадто багато цукру.

"Вважаю, що люди, а головне батьки, крайньої здивувалися, коли дізналися, про таку кількість цукру. Я б рекомендувала купувати натуральні йогурти і змішувати їх з фруктами, які вказанi в їх складі", — заявила дослідник.

Нагадаємо, звичка ласувати сиром у пізній час допомагає позбавитися від безсоння і інших розладів сну, а також часом корисніше будь-яких заспокійливих ліків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" є 6 причин полюбити морську капусту.

Також Знай.uа" писав, про лікувальні властивості літніх і осінніх ягід