синдрому хронічної втоми характерно постійне відчуття перевтоми, необґрунтований занепад сил, який присутній навіть після тривалого сну. Такі скарги часто зустрічаються серед жителів мегаполісів у сучасному світі.

Причини виникнення

На розвиток такої проблеми впливає не тільки постійне перевтома, як може здатися на перший погляд. До важливих факторів також відноситься нерегулярне та неправильне харчування, лікування сильнодіючими і синтетичними препаратами.

У світі безліч груп вчених займається темою сну і того, як його якість впливає на стан здоров'я. наприклад, вчені з Університету Східної Фінляндії з'ясували, що сон більш або менш 7-7,5 годин на добу сильно підвищує ризик раку легенів і розвитку слабоумства.

Подібні результати в ході досліджень отримували і вчені Японії. Вони з'ясували, що занадто довгий, як і занадто короткий сон підвищує ризик розвитку деменції і передчасної смерті у людей старше 60 років.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Японські вчені зробили прийшли до таких результатів на підставі десятирічного спостереження за 1517 людьми. За цей час у 294 людина була діагностована деменція, а 282 добровольця померли.

При цьому показник розвитку слабоумства і смертності був вищий у тих, хто спав менше 5 або більше 10 годин на добу в порівнянні з тими, хто мав сон тривалістю від 5-6 до 9 годин на добу.

Дослідники виділяють 4 основні причини розвитку синдрому хронічної втоми:

Несприятлива екологічна ситуація у місті позначається на багатьох жителів мегаполіса.

Спосіб життя з щоденної поспіхом, напругою і стресом завдає удару по нервовій системі, від якої виникають багато проблем зі здоров'ям.

Малорухливий спосіб життя без сумнівів позначається на розвитку синдрому. Ті, хто займається фізичною працею, рідко страждають від цього синдрому.

Ослаблення імунітету також грає не останню роль. До нього може призвести вірус герпесу або виру Епштейна-Барра.

Нагадаємо, як захистити дитину від інфекцій. Ці поради допоможуть захистити дитину від інфекції в школі.

Як повідомляв "Знай. ua", цей симптом багато ігнорують, але він запросто може вас вбити.

"Знай. ua" писав, що вчені розповіли, як інтим впливає на старіння.