Холод впливає на багато сторін нашого життя. І в першу чергу на дієтичнi звички.

Все рідше в раціоні зустрічаються "легкі" продукти; все частіше — шкідлива їжа, ведуча до набору зайвих кілограмів, пише Daily Mail.

Однак, як вважає дієтолог Сьюзі Баррелл (Susie Burrell), зміна сезонів не завжди повинна супроводжуватися набором ваги.

Експерт запропонувала список з семи продуктів, які допоможуть пережити зиму і не позначаться на фігурі:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Грецький йогурт

Низький вміст цукру і висока концетрація білка роблять його на сходинку корисніше інших пробіотиків.

Грецький йогурт рекомендується на сніданок або в якості перекусу.

Креветки

Багаті на протеїн і низькокалорійні. Однак слід утриматися від смаження, а також подачі з жирними соусами. Краще зварити їх з невеликою кількістю солі.

Лимон

Відмінне джерело вітаміну С. Знижує глікемічний індекс — показник впливу вуглеводів у продуктах харчування на зміну рівня глюкози в крові. Склянку води з лимонним соком вранці восстаналивает рівень гідратації в організмі.

Чорниця

Насичена антиоксидантами, вітамінами, харчовими волокнами і містить незначну кількість калорій.

Шпинат

Темно-зелене листя шпинату — багате джерело вітаміну C, E, K та бета-каротину і фолієвої кислоти. Рекомендується готувати в поєднанні з оливковою олією для поліпшення харчових якостей.

Біла риба

Славиться високим вмістом білка і низьким вмістом жиру і калорій. Дієтологи стверджують, що це відмінне джерело вітаміну В6 і магнію. Білою рибою вважається камбала, тілапія, тріска, смугастий окунь, палтус, нельма, пікша, морський минь і чорт.

Зелений чай

Хоча технічно це не їжа, але чай настійно рекомендується всім послідовникам здорового способу життя та людей, які борються із зайвою вагою. Тому Барелл рекомендує його в якості альтернативи газованих напоїв і соків.

Нагадаємо, нестача вуглеводів в раціоні призводить до порушень в роботі шлунково-кишкового тракту.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, що на 22 % рідше страждають від інсульту.

Також "Знай.uа", відмова від фаст-фуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.