Мобільні телефони допоможуть зменшити поширення туберкульозної інфекції.

До такого висновку дійшла міжнародна група дослідників з Університету Джорджії і Університету Макарер. Смартфони надають можливість виявляти осередки інфекції", де найчастіше заражаються паличкою Коха, пише Daily Mail.

Дослідники вважають, що новий метод дозволить вилікувати ранні стадії захворювання, яке в минулому році вбив понад 1,3 мільйонів чоловік.

Туберкульоз — це бактеріальна інфекція, яка найчастіше передається повітряно-крапельним шляхом. Якщо його не лікувати, хвороба вбиває легені людини.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Професор Уэйлен вважає, що відстеження телефонів пацієнтів дозволить медикам виявити місця, де найчастіше скупчуються носії небезпечної інфекції.

Більшість сучасних мобільних телефонів обладнані GPS-трекером. Таким чином, прості програми допоможуть відслідковувати маршрути туберкульозників.

Якщо ж у телефону немає такої функції, його розташування можна моніторити через журнал підключень до вишок зв'язку.

Дослідження зайняло п'ять років і було проведено в Уганді. Вчені виявили, що туберкульоз рідше поширюється серед близьких і друзів, а частіше — у "гарячих точках". Як правило, хворі зазвичай відвідують одні й ті ж місця, а значить заражають інших людей. Виявлення таких місць дозволяє на ранніх стадіях діагностувати інфекцію у нічого неподозревающих хворих.

Уряд США вже надало міжнарод команді дослідників грант на 2,6 мільйонів доларів для продовження роботи.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що понад 10 мільйонів людей щорічно хворіють цією страшною інфекцією.

Нагадаємо, гени, відповідальні за розвиток кісток, можуть бути винні в хронічних болях у людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", завдяки електричному імплантату, який стимулює нерви на спинний хорде, 29-річний чоловік з параплегією зміг знову пересуватися після нещасного випадку в 2013 році.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.