Батат, або солодка картопля — це коренеплід родом з Перу і Колумбії, далекий родич звичного нам картоплі. Бульби батату довжиною 30 см. Плоди соковиті, з ніжною м'якоттю і тонкою шкіркою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ наших краях батат зустрічається найчастіше на полицях гастрономів і делікатесних бутиків. Картоплю можна запікати, смажити, варити суп і навіть робити з нього чіпси.
Багато хто не знають, що батат — джерело необхідних для здоров'я вітамінів і мінералів, пише Health.
Сьогодні ми розповімо про сім корисних властивостях солодкої картоплі:
1. Багата на вітамін С і вітамін А
Порчия випеченого солодкої картоплі містить майже половину вашої щоденної потреби у вітаміні С, а також містить 400% щоденної рекомендованої норми вітаміну А. Ці елементи покращують роботу імунної системи. Вітамін А також зміцнює здоров'я шкіри, зору і функції органів.
2. Містить багато мінералів
Забезпечує організм марганцем, який допомагає виробляти колаген і покращує здоров'я шкіри і кісток.
3. Насичена антиоксидантами
Вітаміни А і С також відмінні антиоксиданти, які захищають клітини від старіння і хвороб.
4. Оказує протизапальниq ефект
Доведено, що в солодкій картоплі містяться природні протизапальні сполуки: дослідження, проведені на тваринах, показали зменшення запалення в тканині мозку і нервової тканини.
5. Містить помірну кількість цукру
Багато хто вважає, що в батате занадто багато крохмалю, проте високий вміст клітковини перешкоджає збільшенню рівня цукру в крові.
6. Нормалізує кровянное тиск
7. Рекомендується для схуднення
Батату на 12 % складається з крохмалю. Одне дослідження показало, що заміна всього 5,4% загального споживання вуглеводів стійким крохмалем призвела до збільшення спалювання жиру після їжі на 20-30%.
Нагадаємо, топ-15 продуктів, які містять пребіотики.
Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 причин полюбити риб'ячий жир.
Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.