Батат, або солодка картопля — це коренеплід родом з Перу і Колумбії, далекий родич звичного нам картоплі. Бульби батату довжиною 30 см. Плоди соковиті, з ніжною м'якоттю і тонкою шкіркою.

У наших краях батат зустрічається найчастіше на полицях гастрономів і делікатесних бутиків. Картоплю можна запікати, смажити, варити суп і навіть робити з нього чіпси.

Багато хто не знають, що батат — джерело необхідних для здоров'я вітамінів і мінералів, пише Health.

Сьогодні ми розповімо про сім корисних властивостях солодкої картоплі:

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

1. Багата на вітамін С і вітамін А

Порчия випеченого солодкої картоплі містить майже половину вашої щоденної потреби у вітаміні С, а також містить 400% щоденної рекомендованої норми вітаміну А. Ці елементи покращують роботу імунної системи. Вітамін А також зміцнює здоров'я шкіри, зору і функції органів.

2. Містить багато мінералів

Забезпечує організм марганцем, який допомагає виробляти колаген і покращує здоров'я шкіри і кісток.

3. Насичена антиоксидантами

Вітаміни А і С також відмінні антиоксиданти, які захищають клітини від старіння і хвороб.

4. Оказує протизапальниq ефект

Доведено, що в солодкій картоплі містяться природні протизапальні сполуки: дослідження, проведені на тваринах, показали зменшення запалення в тканині мозку і нервової тканини.

5. Містить помірну кількість цукру

Багато хто вважає, що в батате занадто багато крохмалю, проте високий вміст клітковини перешкоджає збільшенню рівня цукру в крові.

6. Нормалізує кровянное тиск

В одній порції солодкої картоплі, запеченої в шкірці, міститься 950 мг калію. Калій по суті виводить надлишок натрію і рідини з організму, таким чином знижує кров'яний тиск і зменшує навантаження на серце.

7. Рекомендується для схуднення

Батату на 12 % складається з крохмалю. Одне дослідження показало, що заміна всього 5,4% загального споживання вуглеводів стійким крохмалем призвела до збільшення спалювання жиру після їжі на 20-30%.

Нагадаємо, топ-15 продуктів, які містять пребіотики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 причин полюбити риб'ячий жир.

Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.