Більшість людей вважають, що психопат — це бездушна людина, у якого на обличчi комплекс неповноцінності, проблеми у спілкуванні, а ще напевно він в дитинстві катував тварин і знущався над однолітками.

Правда в тому, що в кожному з нас живе психопат. І в певних ситуаціях він може заявляти про себе, тоді як у звичайному житті ви навіть можете не підозрювати про його існування, пише Conversation.

Ось п'ять фактів, які дозволять по-новому поглянути на психологічний портрет середньостатистичного психопата і можливо відкриють вам щось нове про себе:

1. Байдужість до чужих проблем

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відсутність каяття, почуття провини, емпатії та маніпулятивні тактики складають довгий список психопатичних ознак. Деякі психологи стверджують, що безстрашність і ризиковість також слід віднести до цього переліку.

2. Не всі психопати —серійні вбивці

Популярна культура створила стереотип, що будь-який психопат за замовчуванням серійний вбивця. І дійсно. У багатьох з них діагностували психопатію. Однак переважна кількість є відносно здоровими членами суспільства.

Їх уміння зберігати здоровий глузд, де більшість людей відчувають страх або впадають в паніку, допомагає впоратися у складних і небезпечних ситуаціях. З них виходять відмінні лікарі, солдати і шпигуни.

Крім цього, психопати не гребують будь-якими методами, вміють удаватися, а також приймати радикальні рішення. Коротше, в політику їм шлях замовлений.

3. Проміскуїтет як правило життя

Психопати обожнюють скажений ритм життя, де навряд чи знайдеться місце для спокійного сімейної ідилії. Безладне сексуальне життя часто є ознакою наявності психопатії.

Крім цього, психопати воліють великі густонаселені міста, де простіше знайти об'єктів для маніпуляції і легше загубитися в натовпі.

4. Психопатія у жінок

Жінки-психопати частіше страждають від емоційних проблем, відчувають почуття тривоги, а також дуже розбещенi.

Вони звикли користуватися чоловіками для досягнення своїх цілей. Втім, не чужа їм і прихильність. Однак, як правило, в такому випадку перевага жінки падає на такого ж психопата. Зрештою, рибак рибака...

5. У психопатів все-таки є почуття

Психопати також відчувають щастя, радість, подив, заздрість і огиду.

Різниця лише в тому, що багато з них прагнуть до надто високої нагороди, яка часом може бути недосяжною і зовсім.

Нагадаємо, що таке парадокс вибору.

Як повідомляв портал "Знай.uа" що таке синдром самозванця і як від нього позбутися.

Також "Знай.uа" писав про різновиди нюхових галюцинацій.