Незвичайний експеримент, проведений дослідниками з Університету Джеймса Кука, показав, що любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГрупа вчених порівняли дієту 200 двох жителів островів Торресової протоки, повідомляє Science Daily.
"Ми дізналися про їх дієтичнi звички, виміряли рівень депресії і взяли зразки крові. Як і слід було очікувати, люди, що живуть на більш ізольованому острові без ресторанів швидкого харчування повідомили про значно більш високе споживання морепродуктів", — заявив глава дослідження Максимус Бергер (Maximus Berger)
Аналіз виявив присутність депресивних симптомів різного ступеня тяжкості у дев'ятнадцяти чоловік: шістнадцять з них були з першого острова. Зразки крові виявили відмінності між рівнями двох жирних кислот у людей, які жили на відповідних островах.
Медики нагадали, що сучасні західні дієти містять надто величезна кількість жирних кислот, що призводять до розвитку депресії (n-6 PUFA).
За словами медиків, результати дослідження продемонстрували, дієта може надавати довгостроковий вплив на імовірність виникнення депресії.
Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.
Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.