Незвичайний експеримент, проведений дослідниками з Університету Джеймса Кука, показав, що любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Група вчених порівняли дієту 200 двох жителів островів Торресової протоки, повідомляє Science Daily.

Раціон мешканців першого острова складався переважно з продуктів швидкого харчування; населення другого острова віддавало перевагу морепродуктів і риби.

"Ми дізналися про їх дієтичнi звички, виміряли рівень депресії і взяли зразки крові. Як і слід було очікувати, люди, що живуть на більш ізольованому острові без ресторанів швидкого харчування повідомили про значно більш високе споживання морепродуктів", — заявив глава дослідження Максимус Бергер (Maximus Berger)

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Аналіз виявив присутність депресивних симптомів різного ступеня тяжкості у дев'ятнадцяти чоловік: шістнадцять з них були з першого острова. Зразки крові виявили відмінності між рівнями двох жирних кислот у людей, які жили на відповідних островах.

Медики нагадали, що сучасні західні дієти містять надто величезна кількість жирних кислот, що призводять до розвитку депресії (n-6 PUFA).

"Депресія — складне захворювання, яке може бути викликане соціальними та екологічними чинниками, тому складно створити панацею, але наші дані свідчать про те, що дієта, багата на n-3 LCPUFA, який міститься в морепродуктах, зменшує ризики", — заявив професор Бергер.

За словами медиків, результати дослідження продемонстрували, дієта може надавати довгостроковий вплив на імовірність виникнення депресії.

Нагадаємо, відмова від фаст-фуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.