Клініки фертильності виявили, що кількість рухомих сперматозоїдів або "плавців" в чоловічих зразках знизилося на 1,8% в рік.

Між тим, ще одне дослідження показало, що чоловіча фертильність знижується в п'яти з шести міст США.

Автори дослідження стверджують, що результати можуть бути попередженням громадської охорони здоров'я, і що нездорова їжа, недостатня фізична активність та забруднення можуть спровокувати кризу.

Дослідники на чолі з Медичним коледжем Сідні Киммеля у Філадельфії і клініці фертильності IVIRMA провели моніторинг майже 120 000 чоловіків, для того, щоб знайти лікування проблем з народжуваністю в Іспанії та США з 2002 по 2017 рік.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Серед американських чоловіків в найродючішій групі, у якій було понад 15 мільйонів рухомих сперматозоїдів, цей показник зменшувався на 1,8% за кожен рік дослідження.

У період з 2002 по 2005 рік 84,7% чоловіків перебували в найродючішій групі, але з 2014 по 2017 рік цей показник знизився до 79,1%. У той же час частка найменш родючих чоловіків підвищилася.

Друге дослідження, проведене Icahn School of Medicine на горі Синай, штат Нью-Йорк, залучило понад 2500 донорів сперми.

Вчені з'ясували, що народжуваність знизилася більш всього за 11 років у Лос-Анджелесі, Пало-Альто, Бостоні, Х'юстоні і Індіанаполісі. Нью-Йорк був єдиним з шести міст, які вивчали цю тенденцію.

Вважається, що осінній спосіб життя знижує виробництво сперми, в той час як дешеві і насичені жири, виявлені в нездорової їжі, як відомо, завдають шкоди не тільки загальним станом здоров'я, але і кількості сперматозоїдів.

Крім того, було виявлено, що хімічний бісфенол А (BPA), широко використовуваний в пластикових упаковках і контейнерах, токсичний для сперми.

Нагадаємо, як мозок приймає рішення. Чим більше варіантом, тим гірше.

Як повідомляв "Знай. ua", знайдена молекула, яка покращує роботу серця. Експерименти на мишах показали успішні результати.

"Знай. ua" писав, що лікарі радять завітати чоловікам в штани, поки не пізно. Несподівана небезпека для сильної статі.