Гінекологи часто залишають своїх пацієнток у стані легкого шоку від тих діагнозів, які їм ставлять, а інколи навіть свідомо обманюють.

Про це пише портал Рoliteka.

Експерти-медики зазначають, що у пострадянських лікарів є три речі, над якими сміються в усьому світі: у нас є діагноз "дисбактеріоз", у нас лікують ерозію шийки матки і зберігають вагітність з першого триместру. Цих трьох речей не роблять в жодній цивілізованій країні світу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ерозія шийки матки – це стан, який намагаються не чіпати ніде в світі, за винятком двох ситуацій. Якщо є поверхневі судини, пошкодження яких під час статевого акту призводить до кровотеч (після статевого акту з’являються кров’янисті виділення). В цьому випадку ерозію припікають.

Другий момент пов’язаний з тим, що епітелій, який розрісся, виробляє занадто багато слизу і жінка скаржиться, що у неї багато звичайних білих виділень.

Припікати всім підряд ерозію не треба, це навіть погано. Адже поверхневі судини, контактні кровотечі або надлишкові виділення присутні у невеликої кількості жінок з цим станом.

Друге – це нескінченне лікування уреаплазми і мікоплазми. Ці мікроорганізми транзиторні, тобто вони періодично живуть у статевих шляхах як чоловіків, так і жінок. Вони абсолютно безпечні, не призводять ні до безпліддя, ні до викидня, ні до інших ускладнень.

Лікують же їх досить жорстко, "важкими" антибіотиками широкого спектру дії багато днів і навіть тижнів.

В Україні заборонили популярний препарат
В Україні заборонили популярний препарат

Окрім того, в українській медицині будь-яку кісту намагаються прооперувати завчасно. Є певні кісти, які самі розсмоктуються менше ніж за місяць. Не треба оперувати ендометріоїдні кісти яєчника менше 2 сантиметрів, тому що сама операція буде більш згубна для яєчника, ніж вплив такої кісти: після втручання яєчник часто втрачає свою активність.

"Не треба лікувати рубцеву деформацію шийки матки, невеликі післяпологові розриви. Наші гінекологи їх теж намагаються прибрати, вважаючи, що це якимось чином впливає на організм", - резюмували експерти.

Нагадаємо, учені Коїмбрського Університету (Португалія), провели дослідження і з'ясували, що тривалість життя жінок безпосередньо залежить від віку, в якому вони народжують першу дитину.


Як писав раніше Знай.ua, відомий російський гінеколог, кандидат медичних наук Дмитро Лубнін розповів, у чому пацієнток гінекологи обманюють найчастіше.


Також Знай.ua писав про те, що із настанням холодів душові кабіни втрачають свою актуальність, жінки мріють після складного робочого дня пірнути в ванну з пухнастою пінкою і ароматними добавками.