Фізичні вправи — запорука доброго самопочуття, енергії і гарного стрункого тіла.

Однак спортивні заняття вимотують наше тіло і тому необхідно тренувати витривалість, пише The Guardian.

Ось 7 простих способів поліпшити витривалість:

1. Переконайтеся, що ви регулярно займаєтеся

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Спортивні заняття на межі можливостей допомагають у довгостроковій перспективі збільшити витривалість. Також дослідження, проведене в 2017 році, показало, що регулярні фізичні вправи позитивно вплинули на втому.

2. Чергуйте вправи в різних сферах

Дослідження показало, що поєднання різних видів фізичної активності забезпечує найбільшу користь.

3. Експериментуйте

Такі вправи, як біг і важкі тренування, безумовно гарні для тренування витривалості, однак існує і інші заняття. Наприклад, йога.

4. Вибирайте дієту з розумом

Невелика кількість кофеїну покращує спринтерські показники професійних спортсменів. Екстракт женьшеню і ашвагандского кореня допомагає поліпшити витривалість. Дієтологи рекомендують харчуватися продуктами, багатими на складні вуглеводи і білки.

5. Не ведіться на маркетологів

Вважається, що енергетичні напої можуть підвищити продуктивність, але дослідження показують, що від них мало користі. Також пробіотичні добавки, які рекомендують для витривалості, не мають помітного впливу.

6. Слідкуйте за своїм психічним здоров'ям

Стан психіки також відіграє вагому роль у формуванні витривалості. Наприклад, управління стресом позитивно впливає як на рівень витривалості, так і на рівень стресу.

7. Не забувайте відпочивати

Дослідники припускають, що спортсменам необхідно близько 72 годин відпочинку між змаганнями. Однак звичайним людям досить робити невелику паузу між різними вправами.

Нагадаємо, крихітний імплантант, винайдений американськими вченими, прискорює загоєння травмованих нервів на руках, ногах і торсі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фізичні вправи в окулярах віртуальної реальності збільшують витривалість і продуктивність тіла, а також підвищують поріг болю.

Також "Знай.uа" писав, що медики виявили мутації в генах, що призводить до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфизма.