Нові дослідження показали, що в родині, де є брат або сестра з аутизмом, звичайній дитині, як правило, доводиться боротися з тривогою, депресією і соціальними труднощами.

Про це повідомляє провідний автор дослідження Каролін Шиверс, доцент кафедри людського розвитку у Політехнічному інституті штату Вірджинія і Державному університеті.

Висновки дають найбільш переконливі докази на сьогоднішній день, що у цих братів і сестер є проблеми.

"Ми знайшли докази з майже 70 досліджень, в яких говориться, що насправді відбувається", - повідомляє Шиверс.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Висновки підштовхують до теорії "широкого фенотипу аутизму", в якій стверджується, що члени сімей дітей-аутистів діляться деякими рисами стану.

"Тим не менш, це не говорить про те, що важкі труднощі у братів і сестер диктуються генетикою, а не сімейної середовищем", - стверджують вчені.

[quote author=""]"Ми дійсно не дуже-то розуміємо, що приховує [це явище]. сподіватися, що ця стаття] почне дослідження, які дійсно намагаються отримати механізми. Розуміння біології може пролити світло на успадкування аутизму і, можливо, дати цінні клінічні стратегії, щоб допомогти братам і сестрам", - говорить він.[/quote]

"Брати і сестри дітей-аутистів частіше, ніж брати і сестри дітей без аутизму, не мають можливості бути ізольованими і мати погані соціальні навички. Вони також погіршуються соціально та емоційно,ніж з розумовою відсталістю або інших форм затримки розвитку", - відзначають дослідники.

Нагадаємо, знайдено ліки від аутизму. Новий препарат успішно протестований на гризунах.

Як повідомляв "Знай. ua", вчені довели, що жінки зможуть народжувати самі. У двох самок мишей народилися діти без участі самців.

"Знай. ua" писав, що вчені з'ясували причину синдрому Туретта. Дослідження генів призвело до несподіваного висновку.