Синдром неспокійних ніг провокує появу депресії та суїцидальних нахилів.

Стан виникає, коли ми намагаємося заснути і супроводжується дискомфортом в районі нижніх кінцівок, з-за чого людина починає ворочиться, рухати ногами і не може заснути, пише Daily Mail.

Команда з Єльської школи медицини вважає, що це неврологічний розлад провокує безсоння, яка змушує людей переоцінювати власну життя і займатися самокритикою.

Співавтор дослідження доктор Брайан Ку, вважає, що цілком можливо, поганий сон веде до депресії і розвитку самогубних намірів.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Дослідники проаналізували дані 192 пацієнтів із синдромом і 158 здорових людей. Обидві групи відповіли на опитування з приводу синдрому, сну, депресії та суїцидальних думок і поведінки.

Навіть після врахування депресії та інших факторів у 27% пацієнтів з СБН виявили суїцидальні думки протягом усього життя, у порівнянні з 7% контрольної групи.

Це означає, що люди з синдромом майже в три рази частіше думають про самогубство або планують покінчити з собою.

Шанси підвищується в особливо тяжких проявах синдрому або в разі наявності депресії.

Міорелаксанти і снодійні, допомагають полегшити симптоми, але, на жаль, лік від цього синдрому немає.

Доктор Пітер Францен (Peter Franzen) вважає, що нове дослідження підтверджує попередні наукові роботи, що вивчають вплив поганого сну на суїцидальні думки

Ще одне дослідження з Медичної школи Стенфорда показало, що люди, які кожну ніч засипали в різний час і прокидалися в різний час, частіше відчували самогубні спонукання.

Нагадаємо, британські вчені винайшли високотехнологічне кільце, яке дозволить попередити хропіння і апное уві сні, збільшує ризик виникнення серцевих нападів і інсультів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.