Егоїсти частіше страждають від нестачі грошей і бездітності, порівняно з альтруїстами.

До такого висновку прийшла команда дослідників зі Стокгольмського університету, Інституту досліджень майбутнього і Університету Південної Кароліни, повідомляє журнал "Особистість і соціальна психологія".

"У безкорисливих людей зазвичай більше дітей, і вони отримують найвищі зарплати", — затверджує Кіммо Ерікссон (Kimmo Eriksson), дослідник Центру культурної еволюції в Стокгольмському університеті.

Результати дослідження ґрунтуються на аналізі чотирьох наукових робіт, в яких прийняли участь американці і європейці, і суперечать попереднім висновком психологів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"В окремому дослідженні ми розглянули сподівання простих людей, щоб зрозуміти, чи відповідають їх очікування нашими даними. Люди зазвичай вважають, що в егоїстичних людей менше дітей, але помилково вважають, що самолюбцi заробляють більше грошей. Приємно усвідомлювати, що щедрість так часто окупається в довгостроковій перспективі", — затверджує Понтус Стримлинг (Pontus Strimling), дослідник Інституту досліджень майбутнього.

Самі автори вважають, що поліпшення соціальних відносин може стати ключем до успіху щедрих людей з економічної точки зору, але зверніть увагу, що їх дослідження не однозначно відповідають на це питання.

За словами психологів, їм ще належить з'ясувати, чому щедрі люди заробляють більше, і виявити аналогічну взаємозв'язок між альтруїзмом і більш високими зарплатами і багатодітними сім'ями в інших частинах світу.

Нагадаємо, альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, що для серйозних стосунків жінки вибирають альтруїстів. Недавнє дослідження показало, що найбільше жінок приваблює не почуття гумору, як раніше вважалося.

Також "Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.