Медики винайшли "розумні наклейки", які моніторять показники здоров'я і ймовірність виникнення різних захворювань.

Девайс виготовлений з тонкої еластичної целюлози і дозволяє використовувати його не тільки в повсякденному житті, але і при спортивних вправах, пише Science Daily.

"Наклейки" мають змієподібну форму і зливаються з шкірою людей, які їх носять.

Також винахід вкрите молекулами, які відштовхують воду, масло, пил і бактерії. Кожна наклейка коштує близько цента і може використовуватися для друку та виготовлення.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Низька вартість цих мобільних пристроїв і їх сумісність з великомасштабними технологіями стають все більш поширеними", — заявив автор дослідження Рамзес Мартінез (Ramses Martinez)

Технологія запатентована Перд'юским управлінням комерціалізації технологій, який продовжує шукати партнерів для тестування і комерціалізації своїх технологій.

Раніше британські вчені винайшли високотехнологічне кільце, яке дозволить попередити хропіння і апное уві сні, збільшує ризик виникнення серцевих нападів і інсультів.

Прилад дозволить спростити діагностику захворювань, так як такі симптоми у 80 % випадків залишаються непоміченими.

Кільце зроблене з м'якого силікону, з вбудованими датчиками, які відстежують зміни рівня кисню в крові, коли пацієнт спить.

Кільце надівається на середній або безіменний палець однієї руки, де спостерігається більший об'єм крові.

До кільця прикріплена невелика капсула, що містить маленькі цибулини, які пропускають червоне світло крізь шкіру. Цей світ проникає в крихітні кровоносні судини поблизу поверхні і поглинається білком крові, званим гемоглобіном, який переносить кисень навколо тіла.

Датчик вимірює світлопоглинання. Здорове насичення киснем становить 95-100 відсотків. Все, що нижче 90 відсотків, може вказувати на апное уві сні.

Нагадаємо, американським вченим вдалося виростити фрагмент сітківки людського ока.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.