Мікроорганізми, стійкі до антибiотiв, можуть представляти серйозну небезпеку для людства протягом наступних 30 років.

До такого висновку прийшли медики після аналізу статистики смертності, пов'язаної з неефективністю нинішніх антибактеріальних засобів, повідомляє Daily Mail.

Експерти побоюються, що антибіотики втрачають свою ефективність через постійного призначення лікування широкого класу захворювань, де можна обійтися і без них.

За їх невтішним прогнозам, слід очікувати близько 10 мільйонів смертей на рік по всьому світу через антибіотикорезистентность нинішніх видів бактерій.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Наприклад, лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями багато в чому залежить від протимікробних ліків, які захищають організм, так як при хіміотерапії імунна система не справляється з цим завданням. Таким чином, хворі стикаються перед дилемою вибору лікування, адже ризик смертності від інфекції може почати переважувати ефект лікування.

Крім цього, навіть звичайні операції можуть становити суттєву загрозу для пацієнтів, так як знижена ефективність антибіотиків призведе до поширення інфекцій в організмі.

Незважаючи на цю небезпеку, десятки років виробники займаються випуском одного і того ж класу антибіотиків, а кількість досліджень на цю тему зменшується, так як невигідні фармацевтичним компаніям.

Експерти охорони здоров'я схиляються до того, щоб зменшити кількість прийому непотрібних антибіотиків до 2020 року по всьому світу.

Тим часом, команда з Медичної школи Західного резервного університету Кейза відкрила новий спосіб лікування сепсису без антибактеріальних препаратів.

Лікарі навчилися блокувати вироблення токсинів золотистого стафілокока в організмі мишей за допомогою спеціальних молекул.

Нагадаємо, глобальне потепління може призвести до повторної епідемії бубонної чуми, яка знищила десятки мільйонів людей в Середні століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Також "Знай.uа" писав, що вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.