Погано просмажена баранина може призвести до зараження сальмонельозом.

До такого висновку прийшли представники Агентства харчових стандартів після того, як в червні у Великобританії спостерігався спалах сальмонельозного харчового отруєння, від якого постраждало 165 осіб, повідомляє BBC.

Salmonella typhimurium відноситься до групи бактерій, які звичайно живуть у кишечнику тварин і поширюються через фекалії.

Люди можуть заразитися ними через воду або їжу. Інфекція супроводжується ураженням шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, діарея, спазми в животі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Сальмонельоз може поширюватися від людини до людини, проте дотримання гігієни, миття рук до і після відвідування туалету зменшує ризики.

Крім цього, дотримання технологій приготування їжі гарантує, що будь-які шкідливі бактерії будуть вбиті. Завжди перевіряйте рекомендації по упаковці продуктів і дотримуйтесь інструкцій.

Особлива небезпека криється в фарші з баранини. Його необхідно ретельно прожарити перш, ніж подати до столу.

Аналогічне зауваження стосується і бургерів. Будь-які бактерії з подрібненого м'яса можуть опинитися на булочці, тому слід також проводити термічну обробку.

Нижче список продуктів крім баранини, які не слід подавати сирими або погано пожаренными:

— домашня птиця;

— свинина;

— субпродукти, включаючи печінку;

— гамбургери;

— сосиски;

— м'ясні рулети;

— шашлики;

— будь-який фарш.

І найголовніше, дотримуйтесь цих простих правил, щоб не підхопити небезпечну інфекцію:

— ретельно мийте руки після дотику до сирого м'яса, тримайте його окремо від інших продуктів в холодильнику, використовуйте різні обробні дошки і ножі;

— при приготуванні м'яса, розріжте його по середині, щоб упевнитися, що воно не вогко;

— при приготуванні цілої курки або птиці проткніть саму товсту частину ноги (між гомілки і стегна), щоб перевірити ступінь приготування;

— стейки з яловичини і баранини не є небезпечними, якщо пройшли належну термічну обробку.

Нагадаємо, дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.