Медики рекомендують рухатися кожні 20 хвилин пацієнтам із захворюваннями серця, щоб запобігти можливі ускладнення.

Дослідники Університету Альберти проаналізували дані 132 пацієнтів з ішемічною хворобою серця та уклали, що триразова активність по сім хвилин протягом години спалює 770 калорій, повідомляє Daily Mail.

У рамках експерименту добровольці у віці 63 роки носили спеціальну пов'язку, яка реєстрували їх рівень активність протягом 22 годин в день.

"Наше дослідження показує, що пацієнти із серцевою недостатністю повинні розбавляти сидячий спосіб життя кожну 21 хвилину семихвилинноми фізичними вправами", — заявив провідний дослідник Айлар Рамиди (Ailar Ramadi).

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Втім, інші експерти вважають, що результати експерименту, представлені на Канадському Конгресі по серцево-судинним захворюванням в Торонто, складені із-за малої вибірки і вимагають подальших досліджень.

Тим не менш, кардіологи згодні з тим, що фізична активність необхідна для здоров'я, неважливо страждає людина від вищезазначеного захворювання чи ні.

Слід відзначити, що iшемічне захворювання серця виникає, коли великі кровоносні судини, які живлять кров'ю серце поживними речовинами і киснем, пошкоджуються через ущільнення і звуження коронарних артерій.

Фізичні вправи, дотримання здорової дієти і відсутність шкідливих звичок зменшують ймовірність виникнення захворювання.

За словами кардіологів, профілактика серцево-судинних захворювань включає мінімум 150 хвилин помірної фізичної активності або 75 хвилин активних спортивних вправ на тиждень.

Нагадаємо, вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, від депресії страждає понад 350 мільйонів людей всіх віків, і дві третини з них — жінки.