Високий зрiст збільшує ймовірність розвитку різних форм онкологічних захворювань.

До такого висновку прийшов дослідник Леонард Нунни (Leonard Nunney) з Департаменту еволюції, екології та органічної біології Університету Каліфорнії, повідомляє Science Daily.

Вчений вважає, що кількість клітин, здатних перетворитися в пухлину, збільшується в організмі відповідно зростанню людини.

Разом зі своєю командою Нунни зібрав статистичні дані про відомi фактори ризику виникнення онкологічних захворювань в залежності від розмірів тіла.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Медики проаналізували дані інших досліджень з Норвегії, Кореї, Австрії і Швеції, а потім побудували моделі, які продемонстрували загальну кількість клітин в тілі людини.

За словами Нанні, ризик розвитку раку збільшується на 13% з кожним 10 сантиметрами зросту вище середнього. У чоловіків аналогічне співвідношення становить 11 %.

Науковий огляд охопив 23 типи ракових захворювань і встановив закономірність фактору росту у 18 з них. Одним з видів раку, який не виявляв ніякого ризику, пов'язаного з ростом, був рак шийки матки, який, за словами Нанні, швидше пов'язаний з інфекціями ВПЛ.

З іншого боку, найбільшу небезпеку для людей з високим зрiстом являє рак шкіри. Нунни припускає, що це може бути пов'язано зі збільшенням гормонів росту, що призводить до збільшення ділень клітин і накопичення мутацій, які спостерігаються при онкології шкіри.

За словами експерта, високі чоловіки зазвичай страждають від раку шкіри, щитовидної залози, товстої кишки, лімфоми, жовчного тракту і центральної нервової системи.

Серед жінок, як правило, спостерігається високий ризик захворювання онкологією шкіри, щитовидної залози, товстої кишки, матки, грудей, лімфоми та яєчників.

Нагадаємо, вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

Також "Знай.uа" писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.