Чи знаєте ви, що в двох столових ложках (28 г) насiння гарбуза міститься близько 150 калорій, 15 г корисних жирів, 1-2 г вуглеводів і 8-10 г рослинного білка?

І це ще не все, адже насiння гарбуза насичене поживними речовинами і компонентами, які зміцнюють наше здоров'я, пише Health.

Зараз розповімо вам про шість корисних властивостях насiння гарбуза:

1. Містять багато магнію і інших мінералів

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Гарбузове насiння — відмінне джерело магнію, марганцю, заліза, цинку і міді. Магній покращує настрій і сон, марганець відіграє важливу роль у виробництві колагену і сприяє здоров'ю шкіри і кісток. Залізо і мідь пов'язані з виробництвом енергії, а залізо також допомагає транспортувати кисень в наші клітини. Цинк підтримує імунітет, здоров'я шкіри і зір.

Одна порція насіння гарбуза містить від 14 до 42% щоденної норми мінералів.

2. Містять багато антиоксидантів

Насіння містять каротиноїди та вітамін Е. Ці антиоксиданти не тільки зменшують запалення, але і допомагають запобігти передчасному старінню і хронічні захворювання.

3. Тріщать від корисних жирів

Один з кращих джерел жирних кислот омега-3 на рослинній основі, які захищають від серцевих захворювань, зменшують вірогідність застою крові і надають протизапальний ефект.

4. Нормалізують рівень цукру в крові

Зменшують ймовірність діабету 2-го типу або покращують регуляцію інсуліну і захищають органи від наслідків діабету.

5. Зміцнюють імунну систему

Насіння гарбуза володіють протигрибковими та противірусними властивостями.

6. Покращують якість сперми

Покращують здоров'я простати, а що міститься в них цинк підвищує плодючість.

Як їсти гарбузове насіння

Можна використовувати в багатьох стравах: від каш до салатів. від супів до сендвічів і навіть десертів. Маслом з гарбузового насіння можна збивати коктейлі і використовувати в якості основи для енергетичних напоїв.

Нагадаємо топ-5 хобі, корисних для здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.uа", унікальний талант Леонардо да Вінчі може бути пов'язаний з наявністю у генія очного захворювання.

Також "Знай.uа" писав топ-7 простих способів управління стресом.