Багато жінок вважають, що краще утримуватися від сексу в період менструації з-за начебто антігігіенічності процесу.

Але є безліч причин, щоб по-іншому поглянути на статевий акт в "ці дні", пише Health.

У сексу в менструальний період є свої переваги, тому що він не позбавлений задоволення, як і у звичайні дні. Крім того, це один з небагатьох способів відчути себе краще в критичні для всього тіла дні.

І ось п'ять причин не відмовляти собі в сексi під час менструації:

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

1. Секс знижує біль

Під час оргазму м'язи тазу скорочуються, що зменшує біль в області тазу і знімає спазми, пов'язані з менструацією.

2. Проникнення легше

Деякі жінки стверджують, що секс в "ці дні" набагато приємніше, тому що їм не доводиться турбуватися із-за сухості піхви або нестачі смазки.

Тільки не забудьте позбутися від гінекологічних коштів — популярна практика, що призводить до травм або захворювань.

3. Оргазми — відмінні заспокійливі

Оргазми прибирають відчуття дискомфорту і втоми, які можуть виникнути під час місячних, так як спонукають до випуску потужних хімічних речовин, які називаються ендорфінами, що полегшують приступи мігрені і підвищують настрій.

4. Покращує сон і зніме стрес

Дослідження показують, що пари, які часто займаються сексом, рідше страждають від проблем з кров'яним тиском і адекватніше реагують на стресові ситуації.

Оргазми також готують ваше тіло до сну, вивільняючи гормон пролактин, який є запорукою гарного відпочинку.

5. Підсилює потяг

Багато жінок відчувають себе несексуальними в період менструації. Однак при цьому можуть відчувати більш потужний потяг. Деякі стверджують, що їх лібідо збільшується саме в цей період.

Гормональні скачки і підвищений приплив крові до області тазу можуть грати тут певну роль. (Рівень естрогену і тестостерону низькі в 1-й день менструації, але починають підвищуватися до 3-го дня.)

Нагадаємо, молодий дизайнер Мері-Клер Спрингхэм представила проект революційного пристрою, який дозволить чоловікам годувати грудьми.

Як повідомляв портал "Знай.uа", еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Також "Знай.uа" писав, останнє дослідження показало, що марихуана підсилює сексуальне бажання у жінок.