Японські медики стверджують, що розробили новий більш ефективний антибiотик, який показав високі результати у клінічних випробуваннях.

За словами дослідників, препарат працює за принципом "троянського коня", дозволяючи лікарської речовини пройти через захисну мембрану мікроорганізмів, пише Lancet Infectious Diseases.

Експериментальний антибіотик Сefiderocol випробували на 448 добровольцях, які страждають від інфекцій нирок і сечових шляхів.

Медики кажуть, що при створенні лік, вони надихалися давньогрецькою легендою про те, як данайцы, щоб пробратися в Трою, спорудили величезного дерев'яного коня, залишили його біля стін як подарок прикинулися, що відступили. На ділі ж всередині дару примирення ховалися 50 солдатів, які вночі вибралися з укриття і впустили решта війська в місто.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З'єднання в ліках працюють схожим чином, під прикриттям елементів заліза цілющі елементи проникають у бактерії і знищують їх.

Як пояснив глава дослідження Саймон Портсмут (Simon Portsmouth), під час інфекції наше тіло намагається створити нестерпні умови виживання для шкідливих організмів. Бактерії ж у відповідь збільшують споживання заліза.

Слід зазначити, що все більше хвороботворних мікроорганізмів розвивають стійкість до антибіотиків, з-за чого лікувати їх з кожним роком все складніше і складніше.

Огляд антимікробної резистентності склав суворі прогнози на майбутнє: до 2050 року бактерії будуть вбивати 10 млн осіб щорічно.

Необхідно набагато більше випробувань, щоб переконатися в ефективності нового антибіотика.

Нагадаємо, дослідники з Нью-Йоркського університету розробили з'єднання, яке блокує розмноження ракових клітин передміхурової залози.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

Також "Знай.uа" писав, що комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.