Обсяг легенів грає важливу роль у багатьох процесах організму і позначається на нашому самопочутті, уважності і витривалості.

Недарма спортсмени перш, ніж приступити до серйозних занять, тренують "дихалку", пише The Guardian.

Сьогодні ми розповімо про 7 простих способи збільшити обсяг легень:

1. Виконуйте дихальні вправи

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Існує кілька елементарних дихальних вправ. Наприклад, випряміть спину, зробіть глибокий вдих, затримайте дихання на 10 секунд, видихніть. І так кілька разів.

2. Харчуйтеся продуктами, що містять вітамін D

Оскільки попереду короткі сонячні дні, рекомендуємо перейти на продукти з високим вмістом вітаміну D: жирна риба, яєчні жовтки і червоне м'ясо.

3. Співайте

Якщо ви з тих людей, хто любить співати в душі, вітаємо. Спів збільшує об'єм легенів. Медики рекомендують займатися співом людей з респіраторними захворюваннями.

4. Займайтеся спортом

Одна з причин чому люди хочуть збільшити об'єм легенів — поліпшити спортивні результати. Регулярні вправи — кращий варіант. Ваші легені приносять кисень в організм і виводить вуглекислий газ. Під час тренувань цей процес прискорюється.

5. Не сутультеся

Сидячий спосіб життя зменшує об'єм легенів. Тому постарайтеся сидіти прямо, щоб використовувати свої легені по максимуму.

6. Поліпшите якість повітря у вашому домі

Якість повітря у містах залишає бажати кращого, проте ситуація дещо можна виправити в домашніх умовах. Постарайтеся регулярно проводити сухе та вологе прибирання, а також заведіть домашния рослини.

7. Кидайте курити

Це очевидно, але вимагає згадки. Куріння пошкоджує легені, викликаючи різноманітні проблеми, від раку легенів до респіраторних захворювань.

Нагадаємо, люди з вродженою схильністю до інсульту можуть зменшити ймовірність удару, якщо будуть вести здоровий спосіб життя і відмовляться від куріння.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, що від депресії страждає понад 350 мільйонів людей всіх віків, і дві третини з них — жінки.