Смажена локшина з куркою, солодко-кисла свинина та інші блюда китайської кухні покращують розумові здібності.

До такого висновку прийшли японські вчені з Університету Тотторі після того, як провели кілька тестів на 200 пацієнтів з деменцією, повідомляє Daily Mail.

Добровольців розділили на дві групи, в залежності від того містився в їх дієті глутамат натрію (Е621) чи нi. Ця харчова добавка, про яку без кінця сперечаються дієтологи і медики, також міститься в консервах, чіпсах і використовується як збагачувач смаку.

Результати експерименту здивували усіх: люди, що споживають продукти з глутаматом натрію, показали більш високі результати в тестах на пам'ять. Медики припускають, що добавка впливає на гіпокамп і покращує його активність, але яким чином — невідомо.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Можливо, збагачувач смаку покращує поглинання цинку, який здатний відновлювати ушкоджені клітини мозку.

Раніше благодійні організації та окремі медичні фахівці неодноразово вказували на безліч наукових доказів і стверджували, що здорова дієта покращує розумові здібності у людей зі слабоумством.

Протягом десятиліть Е621 звинувачували в тому, що люди відчувають головний біль або почувають себе неважливо після харчування китайською кухнею.

Втім, вчені не надали переконливих доказів негативних наслідків для здоров'я при вживанні глутамату натрію, і вважають його безпечним для вживання в їжу.

Проте, незважаючи на його природну присутність в деяких продуктах (соя, сир, сир), у формі добавки Е621 може побічно нашкодити організму людини, так як зустрічається зазвичай у жирної їжі.

Нагадаємо, вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.