Три паралізованих пацієнта знову змогли ходити завдяки новим методам реабілітації, які включають електричну стимуляцію поперекового спинного мозку і відновлювальну терапію.

Таким чином останнє дослідження під назвою STIMO (STIMulation Movement Overground) заклало фундамент для нової форми лікування параплегії, повідомляє Science Daily.

За словами дослідників, точне місце і певний таймінг електростимуляції впливає на здатність пацієнта здійснювати намічений рух і призводить до зростання нервових зв'язків.

"Ми впроваджуємо безліч електродів в спинний мозок, що дозволяє нам впливати на окремі групи м'язів на ногах. Пристрій активує специфічні області спинного мозку, імітуючи сигнали, які посилає мозок при ходінні", — пояснила нейрохірург Джоселін Бліх (Jocelyne Bloch).

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Завдання пацієнтів полягає в тому, щоб навчитися координувати намір йти з цілеспрямованою електричною стимуляцією. Однак для цього не знадобилося багато часу.

Все три учасника дослідження змогли ходити з допомогу ходулей або милиць після тижня терапії, а контроль м'язів значно покращився протягом п'яти місяців після тренування.

Медичний стартап збирається використовувати ці дані для розробки спеціалізованої нейротехнологiї , яка дозволить лікувати параліч у лікарнях по всьому світу.

Попередні дослідження показали, що деякі пацієнти дійсно можуть робити кроки при використанні допоміжних засобів ходьби і електричної стимуляції, але тільки на короткі відстані і до тих пір, поки стимуляція триває. Після відключення пристрою пацієнти знову повертаються до паралізованому строю.

Нагадаємо, медики зуміли в буквальному сенсі поставити на ноги чоловіка, який страждає від паралічу багато років.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.