Гаряча кава набагато корисніше крижаної.

До такого висновку прийшли хіміки з Університету Філадельфії і Томаса Джефферсона після порівняння рівня антиоксидантів в напоях, повідомляє Daily Mail.

За словами дослідників, швидкий процес нагрівання гарячої кави створює кислоти, які допомагають розносити кисень по всьому тілу.

Існує розповсюджене переконання, що холодний кави менш кислий і, отже,зменшує ймовірність розвитку шлунково-кишкових захворювань.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Команда спростувала це припущення: насправді їх рівні рН майже однакові.

Переваги гарячої кави добре вивчені (від зниження ризику діабету і депресії до профілактики деяких видів раку), холодний напій навпаки виявився не настільки цілющим.

Раніше дослідники Національного інституту онкології після 20 років дослідів і експериментів озвучили вердикт: від кави безпосередньо залежить те, скільки ви будете жити.

Фахівці проводили досліди над понад 1 млн людей. Випробовувані регулярно приходили на обстеження і здачу аналізів. До кінця експерименту померли 14225 піддослідних. Що найцікавіше: велика частина з них не вживала даний напій.

Вченим вдалося дізнатися, що напій з кавових зерен вкрай корисний. Так, завдяки кави істотно знижується ризик смерті. До того ж, кава бадьорить, розщеплює жири, спонукає організм займатися активними фізичними навантаженнями, стимулює сон і зменшує біль у м'язах.

Найважливішим фактором залишається те, що кава здатна знижувати вагу. Напій знижує апетит, а кофеїн прискорює метаболізм жирів, регулює рівень глюкози, таким чином впливаючи на схуднення. Але інші фахівці відносять даний факт до зміни харчової поведінки, а не саме до кави.

Нагадаємо, жирний сніданок призводить до колосальних змін у мозку всього за кілька днів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" елемент, що міститься в яблуках, полуниці і овочах уповільнює процеси старіння в організмі.

Також "Знай.иа" писав, що про корисні властивості кави з маслом.