Гаряча кава набагато корисніше крижаної.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДо такого висновку прийшли хіміки з Університету Філадельфії і Томаса Джефферсона після порівняння рівня антиоксидантів в напоях, повідомляє Daily Mail.
Існує розповсюджене переконання, що холодний кави менш кислий і, отже,зменшує ймовірність розвитку шлунково-кишкових захворювань.
Команда спростувала це припущення: насправді їх рівні рН майже однакові.
Переваги гарячої кави добре вивчені (від зниження ризику діабету і депресії до профілактики деяких видів раку), холодний напій навпаки виявився не настільки цілющим.
Фахівці проводили досліди над понад 1 млн людей. Випробовувані регулярно приходили на обстеження і здачу аналізів. До кінця експерименту померли 14225 піддослідних. Що найцікавіше: велика частина з них не вживала даний напій.
Вченим вдалося дізнатися, що напій з кавових зерен вкрай корисний. Так, завдяки кави істотно знижується ризик смерті. До того ж, кава бадьорить, розщеплює жири, спонукає організм займатися активними фізичними навантаженнями, стимулює сон і зменшує біль у м'язах.
Найважливішим фактором залишається те, що кава здатна знижувати вагу. Напій знижує апетит, а кофеїн прискорює метаболізм жирів, регулює рівень глюкози, таким чином впливаючи на схуднення. Але інші фахівці відносять даний факт до зміни харчової поведінки, а не саме до кави.
Нагадаємо, жирний сніданок призводить до колосальних змін у мозку всього за кілька днів.
Як повідомляв портал "Знай.uа" елемент, що міститься в яблуках, полуниці і овочах уповільнює процеси старіння в організмі.
Також "Знай.иа" писав, що про корисні властивості кави з маслом.