Раніше на прилавках магазину зазвичай зустрічалося молоко тваринного походження. Тепер же чого тільки не знайдеш: молоко з мигдалю і кеш'ю , горохове молоко, соєве молоко і лляне молоко.

Проте останнім часом бутіки з екопродуктами почали пропонувати на вибір вівсяне молоко — альтернативу звичайному молока, приготовану з вівса, повідомляє Health.

Таке молоко виробляється шляхом змішування вівса і води у співвідношенні 1 склянки вівса на ¾ склянки води.

Деякі виробники іноді додають до складу вітаміни, мінерали, цукор, сіль, консерванти.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

В одній склянці вівсяного молока міститься 120 калорій , 5 г жиру, 16 г вуглеводів, 2 г клітковини, 7 г цукру (з вівса) і 3 г білка.

Слід зазначити, що серед багатьох рослинних видів молока вівсяне містить найбільше білка. Для порівняння 8 грам білка міститься у коров'ячому молоці. Вівсяне молоко також має один з найвищих показників вмісту клітковини.

Клітковина регулює рівні глюкози в крові, виводить "поганого" холестерину, впливає на здоров'я кишечника і відчуття ситості.

Також в чашці вівсяного молока міститься близько 25% щоденної рекомендованої норми споживання кальцію і близько 20% від рекомендованої норми вітаміну D.

Також у складі молока з вівса більше калорій і вуглеводів, ніж в інших різновидах рослинного молока.

Вівсяне молоко також є відмінною альтернативою для людей з алергією на лактозу, горіх і клейковину.

Харчовой профіль вівсяного молока є достатньою підставою для додавання його в споживчу корзину.

Але найголовніше, що це також смачно і універсально. Вівсяне молоко можна використовувати в улюблених рецептах: для приготування ранкових каш, додавати в каву і просто пити його щодня, як звичайне коров'яче молоко.

Нагадаємо про корисні властивості коричневого рису.

Як повідомляв портал "Знай.uа", от топ-7 продуктів для відмінного сексу.

Також "Знай.uа" писав чому оливкова олія краще соняшникової.