Печінка не болить навіть коли з нею починаються проблеми. Через це про проблеми з цим органом пацієнти дізнаються вже на пізніх стадіях. Справа в тому, що в печінці немає нервових закінчень, за якими наш мозок надходить сигнал про біль.

Але все ж медики сформулювали деякі ознаки, за якими можна запідозрити недобре:

1) Хронічна втома.

У людини постійна слабкість, апатія і занепад сил, починаються проблеми зі сном. Причина - інтоксикація організму. Основне завдання печінки - очищення крові і виведення шлаків. І якщо вона не справляється з завданням, то з'являються всі перераховані вище симптоми.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

2) Проблеми із шкірою.

Шкіра хворого стає жирною, покривається гнійниками, фурункулами, алергічним висипом. Або навпаки, стає дуже сухою. Може свербіти.

3) Колір шкіри змінюється.

Шкіра може пожовтіти. Пожовтіти можуть також білки очей. Все через скупчення в організмі білірубіну.

4) Потемніння сечі.

5) Біль під ребром.

Печінка стає більше, і пацієнт відчуває біль і важкість під ребром праворуч. Але це відбувається, коли хвороба вже запущена. Можливе посилення болю під час занять спортом, при зловживанні гострою їжею. У людини може починатися нудота і блювота.

При таких симптомах не варто чекати погіршення стану, а потрібно звернутися до лікаря. Доктор призначить УЗД і біохімічний аналіз крові.

Нагадаємо, НАД+: названа молекула, яка позбавить від хвороб нирок і печінки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" цукор нижче, настрій вище: про користь веганства для діабетиків

Також Знай.uа" писав, шкіра жовтіє: чому так відбувається.