Про цілющі властивості горіхів складаються легенди: допомагають при серцево-судинних розладах, покращують плодючість, посилюють пам'ять і інтелект.

Все тому, що горіхи містять ненасичені жирні кислоти, клітковину, білки та іншими корисні хімічні речовини, які благотворно впливають на здоров'я, повідомляє The Medical News Today.

Два останні дослідження були присвячені впливу горіхів на метаболізм і ожиріння.

Перша наукова робота Школи громадської охорони здоров'я Чан в Бостоні вивчила довгостроковий вплив горіхів і арахісу на вагу тіла.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

У другому дослідженні розглядався вплив бразильських горіхів на ситість, рівень цукру в крові і реакцію інсуліну.

У першому дослідженні вивчалося споживання горіхів серед 25 394 чоловіків і серед 100 796 жінок. Учасники заповнювали анкету з питань харчування кожні 4 роки.

Дослідники виявили, що заміна продуктів з меншою поживною цінністю на порцію (28 грам) горіхів і арахісу зменшила ризик збільшення ваги і ожиріння протягом чотирьох років спостереження.

У другому дослідженні дієтологи вивчили вплив бразильських горіхів на 22 учасників, 20 з яких були жінками.

Учасників розділили на дві групи: одні додали в свій раціон 36 грам кренделів, а інші — 20 грам бразильських горіхів.

Бразильські горіхи і солені кренделі містили однакову кількість натрію і калорій. Обидва викликали відчуття ситості, але бразильські горіхи сприяли посиленню відчуття ситості.

Через сорок хвилин після того, як учасники з'їли закуски, дослідники виявили, що кренделі викликали значне підвищення рівня цукру в крові на відміну від горіхів.

Дослідники припускають, що селен в складі пояснює порівняльні переваги бразильських горіхів.

Проте дослідники попереджають, що, оскільки тільки 9 відсотків учасників були чоловіками, слід дочекатися більш широкомасштабного дослідження.

Нагадаємо, жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писал, що вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.