Надмірне захоплення гаджетами збільшує ризики виникнення короткозорості, надмірної ваги і раку у дітей.

Огляд 80 досліджень, в яких взяли участь 200 000 чоловік, показав, що смартфони і планшети поряд з солодкими напоями провокують ожиріння у неповнолітніх, повідомляє Telegraph.

Надлишкова вага пов'язана із десятками видів раку, включаючи онкологію грудей, товстої кишки, нирки, печінки, яєчників, підшлункової залози і простати.

Наукова робота, проведена Всесвітнім фондом досліджень раку, вивчила причини збільшення ваги у дітей в усьому світі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Експерти також стверджують, що з-за своїх захоплень телефонами та іграми, діти рідше займаються фізичною активністю і частіше харчуються шкідливою їжею.

Пасивне зловживання — феномен, який, на думку вчених, вражає дітей, які весь вільний час проводять в інтернеті і подаються впливу реклами джанкфуда.

На додаток до ризиків, пов'язаних з ожирінням і раком, постійне проведення часу перед екраном також збільшує кількість дітей, які страждають від короткозорості.

За останні 40 років кількість дітей з міопією у всьому світі подвоїлося з 7,2 % до 16,4 %.

Феномен отримав назву "цифрова короткозорість", а вчені з Королівського коледжу в Лондоні в окремому дослідженні виявили, що кожну годину в день, проведений за пристроями, підвищував ризик пошкодження зору на 3 %. Попередні дослідження показали, що діти витрачають в середньому вісім годин в день на гаджети.

"Зловживання і неправильне використання смарт-пристроїв, особливо серед дітей, має ретельно контролюватися для усунення повсюдно виникає явища цифровий міопії", — заявив офтальмолог Мухаммед Дирани (Mohamed Dirani).

Нагадаємо, випромінювання від смартфонів провокує розвиток онкологічних захворювань серця, головного мозку та надниркових залоз.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

Також "Знай.uа" писав, що комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.