Гормональні збої часто звинувачують у тому, що під час менструації жінки страждає від фізичного нездужання і перепадів настрою.

Однак нове дослідження з Університету Миколи Коперника показало, що, можливо, справа в нестачі заліза, повідомляє Daily Mail.

Крім цього, дефіцит мінералів може вважатися в числі факторів, що провокують депресію. Вчені також стверджують, що менструація призводить до зниження когнітивних здібностей і витривалості.

Нестача заліза, яке відбувається із-за втрати крові, змушує мозок і центральну нервову систему сповільнюватися.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

До такого висновку прийшли польські медики після того, як обстежили 23 здорові жінки у віці від 20 до 32 років протягом всього періоду "місячних"

Тести включали в себе сканування ЕЕГ і сканування мозку для вимірювання емоційної реактивності.

Дослідники виявили, що дефіцит заліза може призвести до зниження мотивації і появи неприємних відчуттів.

зокрема, присутність менше 12 мкг заліза на літр крові вважається показником дефіциту заліза.

Тим не менш, медики не виявили достатньо доказів, що дефіцит цінного мінералу призводить до розвитку тривоги, проте у чотирьох учасниць експерименту спостерігалися відповідні симптоми.

Ранні дослідження показали, що високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.

Антимюллеров гормон обмежує процеси надмірного зростання у репродуктивних органах чоловічого та жіночого організмів. Його називають "лічильником яйцеклітин" оскільки встановивши його рівень, можна дізнатися, скільки жіночих статевих клітин, готових до запліднення, міститься в яєчниках.

Дослідження показали, що у жінок з високим рівнем фертильності на 60 % частіше розвиваються злоякісні пухлини.

Медики вважають, що це відкриття дозволить використовувати рівень АМГ в якості потенційного биомаркера" для виявлення онкологічних захворювань на ранніх стадіях.

Нагадаємо, п'ять причин займатися сексом під час менструації.

Як повідомляв портал "Знай.uа" еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Також "Знай.uа" писав, останнє дослідження показало, що марихуана підсилює сексуальне бажання у жінок.