Ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.

Згідно з дослідженням, опублікованим в Psychiatric Research, люди, які прокидаються о 6 ранку або раніше на 25 % рідше страждають від депресії, ніж ті, хто люблять подовше повалятися в ліжку.

Крім того, "нічні сови" рідше "жайворонків" вступають у шлюбні відносини, частіше інших живуть відособлено і в самоті, багато палять, а також страждають від порушень звичок сну.

Австралійський психолог Марні Лишман (Marny Lishman) пояснила, що ранні пробудження впливають на настрої протягом всього дня.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За її словами, природний циркадний ритм людського тіла — вставати, коли сонце піднімається і лягати спати незабаром після заходу сонця.

На думку дослідників винахід телебачення, Netflix, відеоігор та інших пристроїв привів до того, що люди стали лягати спати ще пізніше, оскільки пригнічують відчуття втоми "заради ще однієї серії" або проходження відеоігри.

Внаслідок цього чоловіки і жінки менше відпочивають і менше розслабляються, що впливає на їхній емоційний фон і провокує розвиток серйозних психічних розладів.

Лікарі вважають, що люди повинні навчитися вставати якомога раніше, так як це дозволяє краще контролювати день і розподіляти завдання.

Крім цього, залишається більше вільного часу на улюблені заняття: можна почитати книгу, зайнятися фізичними вправи або медитацією, так і просто підготуватися і налаштуватися до робочого дня за чашкою ароматного чаю.

Медики рекомендують не пити каву за шість годин до того, як піти спати, більше бувати на свіжому повітрі і природі, не брати в ліжко електронні пристрої і гаджети, які можуть відволікти вас від здорового і міцного сну.

Нагадаємо, дослідник в області сну Пол Келлі (Paul Kelley) пропонує перенести початок робочого дня на 10 ранку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що життя поблизу галасливих доріг збільшує ризик виникнення депресії на дві третини.