У жінок-жайворонків рідше розвивається рак молочної залози.

До такого висновку прийшли дослідники з Брістольського університету після аналізу даних 400 000 осіб, повідомляє Daily Mail.

Команда вчених, представила результати своїх досліджень на конференції Національного інституту досліджень раку в Глазго, проаналізувала гени і опитала добровольців про їх спосіб життя.

Виявилося, що у "жайворонків" ймовірність розвитку раку грудей на 48 % нижче, ніж у "сов". Більше того, жінки, які спали довше рекомендованих семи-восьми годин на добу збільшують ймовірність виникнення онкології молочних залоз на 20 % за кожні зайві 60 хвилин сну.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Медики вважають, що нічний хронотип життя негативно впливає на тіло жінок, підтверджуючи попередні дослідження, згідно з яким працівники пізньої зміни і люди, що піддаються впливу штучного світла в темні години, частіше хворіють на рак грудей.

"Ми хотіли б продовжити роботу по дослідженню механізмів, що лежать в основі отриманих результатів, оскільки висновки роботи ґрунтуються на питаннях, пов'язаних з ранковим або вечірнім кращим способом життя, а не фактичним поведінкою опитаних", — заявила глава дослідження Ребека Річмонд (Rebecca Richmond).

Тому медики просять не поспішати змінювати свої звички, так як потрібно буде ще багато роботи, щоб уточнити виявлену закономірність.

"Не легко змінити звички сну, на відміну від інших факторів ризику, оскільки вони часто є невід'ємною частиною роботи, виховання чи інших станів здоров'я", — заявила доктор Емма Пеннери (Emma Pennery) з благодійної організації "Рак молочної залози".

Нагадаємо, дослідники з Медичної школи Фінберга при Північно-західному Університеті зробили перший кроки в лікуванні ендометріозу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" довжина пальців вказує на сексуальну орієнтацію.

Також "Знай.uа" писав, медики винайшли "розумні наклейки", які моніторять показники здоров'я і ймовірність виникнення різних захворювань.