Смарт-унітази дозволять проводити аналіз фекалій і сечі прямо під час відвідування туалету.

Санджай Мехротра (Sanjay Mehrotra), начальник компанії, що виробляє комп'ютерні чіпи, стверджує, що спеціальний штучний інтелект буде обстежувати випорожнення на ознаки захворювань або хвороб, повідомляє Daily Mail.

За словами експерта, туалети також дозволять заощадити на часі для поїздки в лікарню і очікування в черзі.

"Якщо якась-небудь ознака захворювання почне з'являтися, ви виявите її значно швидше", — стверджує бізнесмен.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зразки випорожнень і сечі часто використовуються в медицині для діагностики шлункових інфекцій, хвороби Крона, виразкового коліту, діабету та інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Туалети, оснащені технологією штучного інтелекту, можуть аналізувати сечу і фекалії, що дозволяє постійно контролювати дієту і мікробіом людини.

Потім звіти пересилаються лікарям, що дозволить заощадити час, необхідний для проведення додаткових тестів і обстежень.

Штучний інтелект створений на основі технології, заснованої на людському мозку, яка запрограмована на розпізнавання і запам'ятовування закономірностей,що дозволяє їй постійно "вчитися"

Вчені з Кембріджського університету в липні "навчили" туалети перевіряти сечу людей на рівень цукру в крові і рівень алкоголю.

Їх ШІ також міг визначати наявність вагітності, психоактивних речовин і нікотину в організмі або людина страждає від депресії.

Раніше японська компанія в 2015 році оголосила про створення туалету, який вимірював швидкість потоку сечі, що може вказувати на ймовірність виникнення раку передміхурової залози або проблем з сечовим міхуром.

Нагадаємо, скільки разів людина повинна ходити в туалет щодня.

Як повідомляв портал "Знай.uа" симптоматика залежить від застуди мікробіома в нашому носі.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.