Клімат впливає на кількість випитого алкоголю у популяції.

Згідно з новим дослідженням Університету Піттсбурга, люди, що живуть в більш холодних регіонах з меншою кількістю сонячного світла, випивають набагато більше, повідомляє Science Daily.

Кліматичні фактори також виявилися пов'язані з випивкою і поширеністю хвороб печінки, однією з основних причин смертності у пацієнтів з тривалим алкоголізмом.

Це перше дослідження, яке демонструє, що в більш холодних регіонах з меншою кількістю сонця, ймовірність стати алкоголіком набагато вище.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Спиртне розширює судини і збільшує потік теплої крові до шкіри, в якій повно датчиків температури, тому вживання алкоголю дарує ілюзорне відчуття тепла.

Випивку раніше неодноразово пов'язували з депресією, яка, як правило, частіше виникає у регіонах, де холодно і мало сонячних днів.

Вчені проаналізували дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, Всесвітньої метеорологічної організації та інших досліджень. Команда виявила негативну кореляцію між кліматичними факторами і алкоголем за такими показниками, як загальне споживання алкоголю на душу населення, відсоток населення, який вживає спиртне, і рівень алкоголізму

Оскільки велика частина арабського світу, що живе в пустелі, утримується від вживання спиртних напоїв, було важливо перевірити, що отримані результати збереглися навіть при виключенні цих мусульманських країн.

Дослідження показує, що політичні ініціативи, спрямовані на зниження рівня пияцтва серед населення та профілактики хвороб печінки, повинні орієнтуватися на географічні райони, де алкоголь, швидше за все, представляє серйозну проблему.

При вивченні впливу алкоголю на печінку дослідники також розглянули всі можливі фактори, які могли б посилити дію: ожиріння і куріння.

Нагадаємо, чому після випивки погано з пам'яттю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.

Також "Знай.uа" писав про 6 способів кинути пити сьогодні.