Райдужні мильні бульбашки можуть представляти небезпеку для нашого організму.

Згідно з новим дослідженням Лабораторії Массачусетського технологічного інституту, бактерії можуть маніпулювати структурою бульбашок для збільшення своєї чисельності. Наприклад, бульбашки, що містять бактерії, зберігають свою структуру набагато довше, ніж звичайні, повідомляє Live Science.

Більш того, тонкі бульбашки з бактеріями створюють ще більше крапель, які лопаються в повітрі з більшою швидкістю.

Дослідники випадковим чином виявили вплив бактерій на бульбашки. Спочатку вчені вивчали структуру чистих бульбашок. Під час переїзду в нову лабораторію хтось з команди випадково забув склянку води. Коли дослідники пізніше використовували цю воду в експериментах, то помітили, що бульбашки "ведуть себе інакше".

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В нижньому містяться бактерії

Пізніше дослідники виявили, що вода була заражена бактеріями. Тоді вчені вирішили вивчити вплив бактерій на бульбашки, використовуючи високошвидкісну візуалізацію.

Вони виявили, що, коли бульбашки заражені кишковою паличкою, то не лопаються в 10 разів довше, ніж чисті. Виходить, що мильні бульбашки з "десантом" бактерій могли існувати близько хвилини.

Також виявилося, що вся справа в секреті, які виділяли бактерії для того, щоб зменшити поверхневий натяг бульбашки, роблячи його більш еластичним.

Дослідники також виявили, що як чисті, так і забруднені бульбашки почали тонути відразу ж після того, як досягли поверхні води.

Більш того, якщо лопнути бульбашку з бактеріями, то кількість крапель буде в десять разів більше, ніж від звичайної бульбашки.

За словами дослідників, одна крапелька може переносити тисячі мікроорганізмів, а кожна бульбашка несе в собi сотні крапель.

Нагадаємо, вчені виявили перші докази того, що бактерії з кишечнику мешкають в людському мозку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.