Ми навіть не замислюємося про те, як прості, на перший погляд, звички, можуть обернутися для нас смертельною небезпекою. Про це передає Clutch.

Наступного разу задумайся, коли будеш робити це:

Куштувати сире тісто

Все просто: у сирому тісті є сирі яйця, які можуть містити сальмонелу та інші небезпечні мікроорганізми. Але навіть якщо тісто не містить яєць, вживати його до запікання — небезпечно, тому що у борошні можуть бути кишкові палички, що викликають серйозні отруєння.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Використовувати тільки один ніж

Не варто допускати того, щоб сирі продукти стикалися з готовими, адже так бактерії можуть легко переміститися на них. Візьміть собі за правило завжди використовувати окремі ножі, дошки для нарізання і тарілки.

Мити сире м'ясо

Мити сире м'ясо можна тільки якщо на ньому є явні забруднення або якщо воно було куплено на ринку. В інших випадках варто пам'ятати, що, миючи сире м'ясо, ви переносите бактерії разом з водою на раковину, стіл та інші кухонні поверхні. Краще просто витерти м'ясо кухонним рушником і відразу ж відправити його в духовку.

Куштувати їжу, щоб перевірити, чи не зіпсована вона

Якщо ти думаєш про те, що продукт зіпсувався, краще відразу ж його викинути. Навіть маленького шматочка простроченного продукту достатньо для серйозного отруєння.

Не мити руки і не міняти губки

Під час готування ми часто забуваємо споліскувати руки, а це веде до серйозних наслідків: бактерії, що залишилися на руках після м'яса або риби, здатні прожити на них ще довгий час. Губки - це взагалі майже найбрудніше, що є у вашому домі. Їх потрібно міняти як мінімум раз на тиждень.

Нагадаємо, вчені розповіли, які продукти подарують вічну молодість.

Раніше Знай.ua повідомляв, лікарі розповіли правду про підбори, модниці в істериці.

Також Знай.ua писав, дієтологи назвали продукти, які потрібно негайно викинути.