Британські вчені запропонували об'єднану методику з діагностики та видалення пухлин в легенях.

За твердженнями дослідників Королівської загальнодоступної клінічної лікарні, нова технологія дозволить знищити важкодоступні злоякісні пухлини за 30 хвилин, повідомляє Daily Mail.

Радіочастотна катетерна абляція дозволяє одночасно видалити пухлину за допомогою напруженій голки і зібрати зразки, на основі яких буде встановлена природа агресивних утворень. Більш того, результати біопсії можна отримати набагато швидше.

Новий метод вже показав високу ефективність, яка не поступається іншим сучасним методам лікування раку легенів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Проте найбільша вигода від лікування гарячої голки в тому, що її можна проводити без загрози для здоров'я кілька разів на відміну від радіотерапії.

Ось як працює нова методика. Спершу пацієнту проводять процедуру місцевого наркозу, потім поміщають під КТ-сканер, який дозволяє лікарям у реальному часі спостерігати за операцією.

Голка діаметром 1,5 мм вставляється в груди, між ребрами, ближче до вогнища пухлини. Потім хірург вводить другу голку меншим діаметром, щоб отримати зразки пухлини.

Третя мікроскопічна голка з електродом на наконечнику вводиться безпосередньо в пухлину і направляє радіочастотну енергію у вогнище хвороби, нагріваючи утворення від 60 до 70 ° C і знищуючи їх.

Як тільки голка видаляється, отриману ранку закривають пластиром, і пацієнт може йти додому через кілька годин.

За даними дослідників, половина пацієнтів, які пройшли курс лікування гарячою голкою прожила як мінімум ще п'ять років, у порівнянні з десятьма відсотками тих, хто відмовився від неї.

Нагадаємо, випромінювання від смартфонів провокує розвиток онкологічних захворювань серця, головного мозку та надниркових залоз.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

Також "Знай.uа" писав, що чим більший мозок, тим вище вірогідність розвитку у нього злоякісної пухлини — гліоми.