Деякі люди, які страждають від алергії на арахіс, можуть зменшити вразливість до горіхів за допомогою спеціальної терапії.

До такого висновку прийшли дослідники Американського коледжу алергії, астми і імунології після вивчення впливу невеликих доз арахісу на пацієнтів з алергією, повідомляє Science Daily.

Медики провели дослідження на добровольцях у віці від 4 до 55 років. Учасників розділили на три групи: перша група отримувала плацебо, а інші дві — арахісовий білок у вигляді порошку в різних пропорціях. Середня порція становила близько одного горіха в день.

Всі учасники перебували під наглядом сертифікованого алерголога, який міг надати допомогу в разі серйозної анафілактичної реакції.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Ближче до закінчення експерименту у добровольців виробилася стійкість до арахісу в сто разів вище, ніж до початку дослідження. Крім того, симптоми алергічної реакції були набагато м'якше, ніж до наукової роботи.

Медики перерахували ключові факти, отримані в результаті дослідження:

— зменшилася тяжкість алергічних реакцій, що потребують адреналіну;

— скоротилися побічні ефекти; лише 6 % добровольців покинули експеримент з-за проблем з шлунково-кишковим трактом.

— третина пацієнтів після закінчення дослідження відчували м'які симптоми надалі, у порівнянні з контрольною групою.

За словами медиків, в даний час не існує стовідсоткових успішних варіантів лікування алергії на арахіс. Тому вони сподіваються, що їх методика буде схвалена Управлінням по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів. Новий вид терапії дозволить уникнути серйозних алергічних реакцій при випадковому вживанні арахісу.

Слід зазначити, що експериментальна методика тестувалася під наглядом лікарів. Не намагайтеся займатися самолікуванням.

Нагадаємо, датські вчені працюють над створенням інноваційної вакцини проти сінної лихоманки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" міжнародна група вчених вважає, що стародавній ретровірус може бути пов'язаний з виникненням наркозалежності у сучасних людей.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.