Медики розробили медичний сканер, який дозволяє швидко отримати тривимірне зображення всього тіла людини.

Інноваційний пристрій Explorer складається з двох сканерів, завдяки яким машина виробляє 3D-візуалізацію. Винахід допомагає діагностувати хвороби, відслідковувати поширення раку або інфекцій, а також розробляти нові ліки, повідомляє The Engineer.

Explorer використовує спеціальне випромінювання і багато в чому його принцип роботи влаштований на поєднання методів позитроно-емісійной томографії та комп'ютерної томографії. Однако ці машини можуть відображати тільки певні частини тіла й мають шкідливе опромінення.

Якість отриманих зображень на пристрої неймовірно висока. Сам же процес займає від 20 до 30 секунд, що в 40 швидше, ніж всі сучасні методи сканування. Крім того, випромінювання Explorer разів слабкіше, ніж ПЕТ-сканування.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Компроміс між якістю зображення, часом сканування і споживаної дозою опромінення буде відрізнятися в залежності від цілі, але у всіх випадках сканування відбувається набагато швидше", — заявляє один з винахідників професор Саймон Черрі (Simon Cherry).

Винахідники стверджують, що сканера можна знайти безліч застосувань у медицині. Наприклад, медики зможуть виявляти осередки пухлин набагато швидше.

Сканер також вміє відслідковувати кровообіг, вимірювати, наскільки добре поглинається цукор або спостерігати, як ліки взаємодіють з організмом.

Професора Саймон Черрі і Ремсі Бадаві (Ramsey Badaw) з Каліфорнійського університету Девіс витратили мільйони доларів і більше десяти років на створення Explorer.

Вчені планують перенести перший сканер в Сакраменто і почати використовувати його в лікуванні з червня 2019 року.

Нагадаємо, британські вчені запропонували об'єднану методику з діагностики та видалення пухлин в легенях.

Як повідомляв портал "Знай.ua", контактні лінзи з шипами допоможуть у лікуванні рідкісних очних захворювань.

Також "Знай.uа" писав, до 2050 року близько половини населення Землі буде страждати від короткозорості.