Нові дослідження Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі показали, що чорний чай допомагає позбавитися зайвої ваги.

Результати наукової роботи свідчать про те, що чорний чай діє через певний механізм на мікробiом кишечника, покращуючи здоров'я організму, повідомляє European Journal of Nutrition.

Цей специфічний механізм, мабуть, полягає в тому, що змінює співвідношення бактерій в кишечнику, збільшуючи мікроби, пов'язані з невеликою вагою тіла, і зменшує ті, які пов'язані з ожирінням. Виходить, що зелений і чорний чай діють в качесве пребіотиків.

У рамках дослідження біологи вивчили чотири групи мишей, кожна з яких дотримувалася окремої дієти. Одна група харчувалася знежиреними продуктами з високим вмістом цукру, інша — з високим вмістом жиру та високим вмістом цукру. Інші дві групи гризунів були на дієті з високим вмістом жирів і високим вмістом цукру, але одна отримувала екстракт зеленого чаю, а інша— екстракт чорного чаю.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Через чотири тижні групи, що отримували чайні екстракти, мали вагу, які відповідали показникам низьким вмістом жирів. І в обох цих групах, зразки кишечника містили малі популяції бактерій, пов'язаних з ожирінням. Однак миші, яким давали екстракт чорного чаю, демонстрували підвищені рівні бактерій під назвою Pseudobutyrivibrio, які, на думку дослідників, є секретым інгредієнтом екстракту.

Гризуни з групи "чорного чаю" також мали підвищений рівень коротколанцюгових жирних кислот в кишечниках — з'єднання, які раніше були пов'язані з корисним ефектом для метаболізму організму.

Оскільки чорний чай, схоже, працює в кишечнику, в той час як зелений чай працює як в печінці, так і в кишечнику, комбінація обох напоїв можна вважати найбільш корисною, вважають дослідники.

Нагадаємо, китайські вчені виявили різновид дикого чаю, в якому міститься низький відсоток кофеїну.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.