Сонячні опіки і зима в нашому кліматичному поясі здаються взаємовиключними речами.

Однак, деякі експерти вважають, що сонячні промені можуть становити небезпеку навіть у хмарну і холодну погоду, повідомляє Live Science.

Катаєтеся ви на санках, на льду або просто прибираєте сніг біля під'їзду, ваше обличчя все одно піддається впливу сонячного випромінювання у вигляді ультрафіолетового світла. Промені, що проникають глибоко в ваші клітини шкіри, можуть викликати пошкодження ДНК.

Слід зазначити, що довгі хвилі ультрафіолетового випромінювання сонця призводять до передчасного старіння, плям на шкірі і зморшками, в той час як короткі ультрафіолетові промені — почервоніння і опіків шкіри. Отримані пошкодження, викликані УФ-випромінюванням, з часом збільшуються і можуть привести до раку шкіри.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Згідно з даними Фонду раку шкіри, сніг і лід також становлять небезпеку, так як відображають до 80 % ультрафіолетових променів, що досягають землі. Лижники і сноубордисти в категорії ризиків отримання сонячних опіків, тому що УФ-опромінення зростає на великих висотах.

Загальна кількість ультрафіолетових променів трохи зменшується взимку з-за кута нахилу Землі. Але люди, які піддаються впливу зимового сонця, все ще ризикують отримати сонячний опік.

На щастя, рішення для захисту вашої шкіри просто: щодня використовуйте сонцезахисний крем. Медики рекомендують застосовувати сонцезахисний крем з коефіцієнтом захисту від сонця (SPF) не менше 30, якщо ви плануєте відпустку на великих висотах.

Як правило, SPF 30 буде блокувати 97 % ультрафіолетових променів; SPF 50 блокуватиме 98 % ультрафіолетового випромінювання ; і SPF 100 блокуватиме 99 % ультрафіолетових променів.

Нагадаємо, чим може нашкодити гігієнічна помада.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, що всього чотири зміни в генах можуть збільшити ризик виникнення суїцидальних нахилів у людей.