Вчені попереджають жінок, які працюють на великих автошляхах – вони частіше за інших піддаються розвитку раку молочної залози, так як цьому сприяє забруднене повітря через дорожнього руху.

Вчені з Університету Стірлінга в Шотландії провели аналіз розвитку раку молочної залози у жінки, яка 20 років працювала прикордонником на самому жвавому комерційному прикордонному пункті в Північній Америці. Вона була в числі п'яти інших прикордонників, у яких розвинувся рак молочної залози протягом 30 місяців один від одного. На іншому прикордонному пункті зафіксовано сім інших випадків.

Автор дослідження Michael Gilbertson вважає, що рак молочної залози розвинувся з-за того, що жінки багато працювали в умовах забруднення вихлопними газами.

Аналіз інших досліджень підтверджує, що гени BRCA1 і BRCA2, які намагаються зупинити ріст пухлин, можуть бути "заглушені" через вплив діоксинів і поліциклічних ароматичних вуглеводнів, виявлених у вихлопних газах. BRCA2 швидко "заглушається" у присутності альдегідів, а вони, у свою чергу, присутні у складі вихлопного газу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, Надіти і подихати: унікальний пристрій допоможе світу перемогти смертельну хворобу

Біллі Бойл створив унікальний стартап, завдяки якому світ отримає дуже корисний винахід - маску ReCIVA. В основі технології лежить визначення онкологичных симптомів на ранній стадії. Сама маска проводить аналіз частинок повітря, що вдихає випробуваний, а потім виносить вердикт, передає anews.com.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" "Вмирають в 30 разів частіше": Супрун розповіла жахливу правду про курців і раку легенів

Найкраща профілактика раку легхих - відмова від сигарет.

Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook, відзначивши, що курці в 15-30 разів частіше вмирають від цієї страшної хвороби.

Також Знай.ua" писав про те, що Рибний день: ця дієта дозволить позбутися від астми

Жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.

До такого висновку прийшла група дослідників з Університету Ла Троба після того, як вивчила вплив середземноморської дієти на функції легень, повідомляє Medical Xpress.