Переривчастий график значно підвищує ризик розвитку діабету другого типу. Максимальної небезпеки піддаються жінки, які чергують в денні і нічні зміни.

Про це повідомили вчені Гарвардського університету.

Вони проаналізували дані кількох довгострокових досліджень, які були присвячені здоров'ю медичного персоналу. В особливості тих працівників, які чергують позмінно, у тому числі вночі.

Дослідження охопили 143 410 медсестер, у 10 915 з них був виявлений діабет другого типу. За кожні п'ять років роботи в переривистому графіку ймовірність розвитку цього захворювання зростала на третину.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Погіршували ситуацію шкідливі звички. Ризик діабету підвищують куріння, надмірна вага, неправильне харчування і відсутність спорту. Ризик підвищувався в 2,3 рази.

Вчені припустили, що змінна робота провокує порушення природних циркадних ритмів в організмі і це веде до гормонального дисбалансу. Нездоровий спосіб життя також негативно впливає на корисні бактерії в кишечнику.

Раніше повідомлялося, що найкраща профілактика раку легхих - відмова від сигарет.

Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook, відзначивши, що курці в 15-30 разів частіше вмирають від цієї страшної хвороби.

Нагадаємо, штучний інтелект оштрафував зображення на автобусі. На публічному табло помилково вивісили зображення "жінки-порушниці".

Як повідомляв Знай. ua, унікальний пристрій допоможе світу перемогти смертельну хворобу. Створення пристрою передувала трагедія.

Знай. ua писав, що Супрун розповіла жахливу правду про курців і раку легенів. Ті, хто курить сигарети, хворіють і вмирають від цього захворювання в 15-30 разів частіше.