Останнім часом серед дітей передпубертатного віку спостерігається сплеск розладів приймання харчування.

Команда дослідників з Каліфорнійського університету стверджує, що зафіксували збільшення випадків анорексії серед молодих людей у віці 9-10 років, пише Daily Mail.

Ззокрема, психіатри виявили, що різні розлади однаково впливають на хлопчиків і дівчаток до статевого дозрівання, після якого частіше зустрічаються у дівчаток-підлітків.

Вчені проанализровали дані 4500 дітей у віці від 9 до 10 років, які брали участь у дослідженні ABCD в 2016 і 2017 роках.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Наукова робота ABCD — це федеральне дослідження, в якому розглядається довгостроковий розвиток мозку і здоров'я дітей в США.

Розлади харчової поведінки включають нервову анорексію, нервову булімію, алкоголізм та інші розлади. Дані про наявність захворювання визначалися на основі даних, отриманих від батьків або опікунів.

Дослідники виявили, що у 1,4 % діагностовано розлад харчової поведінки — це в 14 разів вище, ніж вважалося раніше.

Раніше близько 0,1 % дітей страждали від анорексії, 0,6 % страждали від пристрасті до випивки і 0,7 % від інших розладів. Проте ніхто з дітей не хворів булімією.

За словами медиків, діти починають проявляти симптоми розлади харчової поведінки у віці від шести до дванадцяти років діти. Слід ще раз зазначити, що захворювання однаково проявляються як у хлопчиків, так і у дівчаток.

"Проте виникли відмінності в нервової булімії, розлад харчової поведінки і нервової анорексії з більш високою поширеністю серед дівчаток", — заявила професор Аарон Блэшилл (Aaron Blashill).

Також згідно з даними Adolescent Growth, 5,4 % всіх дітей у віці від 13 до 18 років страждають від анорексії, булімії або випивки в якийсь момент.

Тим не менш, лише 1,5 % цих підлітків чоловічої статі.

Нагадаємо, підлітки, які харчуються продуктами з високим вмістом цукру, більш схильні до насильства і частіше пристращаются до спиртного і нікотину.

Як повідомляв портал "Знай.uа", підлітки які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Також "Знай.uа" писав, що агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.