Група дослідників з декількох медичних установ в Австралії і США зуміли виміряти час, який потрібен кубику Lego, щоб пройти через усю травну систему.

Багато батьків знають не з чуток, що, як не старайся, діти завжди тягнуть щось в рот і намагаються проковтнути: монети, іграшки, гудзики, пише Journal of Paediatrics and Child Health.

І тоді батьки впадають до лікаря з питанням: "Через скільки іграшка вийде?".

Вчинок вірний, якщо предмет застрягне, то це може призвести до серйозних проблем.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Тому дослідники розробили експеримент, щоб з'ясувати, скільки часу потрібно для маленької іграшки (в даному випадку голови LEGO), щоб пройти через травний тракт дорослої людини. Зі зрозумілих причин діти не брали участь в експерименті.

Замість них запросили шість педіатрів-добровольців (троє чоловіків, троє жінок). Їх попросили проковтнути головку іграшки LEGO, а потім спостерігати за поведінкою кишечника і властивостями фекалій, поки іграшка не вийде.

Кожен участик вів щоденник, так як дослідники також хотіли знати про такі фактори, як структура фекалій і як вона змінюється, поки виходить Lego.

У результаті дослідники виявили, що іграшці знадобилося від 1,14 до 3,04 дня, в середньому 1,71 дня, щоб пройти всю травну систему. Слід зазначити, що один з учасників так і не знайшов проковтнуту детальку.

Дослідники визнають, що результати можуть відрізнятися в разі малюків. Також вони згодні з тим, що сліпий метод тестування був неможливий, враховуючи специфічність дослідження.

Нагадаємо, екзотичні рибки "навчать" людей регенерувати клітини серця.

Як повідомляв портал "Знай.uа", райдужні мильні бульбашки можуть представляти небезпеку для нашого організму.

Також "Знай.uа" писав, що міститься в людських фекаліях