Візит до сауни знижує ймовірність смерті від серцевих захворювань у людей середнього віку.

За словами дослідників, щоденне відвідування сауни приносить найбільшу користь для здоров'я. Вважається, що відвідування сауни рівносильно простим фізичним вправам, повідомляє Daily Mail.

Команда дослідників з Східного університету Фінляндії вивчила позитивні ефекти від візиту в парильню.

"Наша наукова робота показала, що регулярне використання сауни пов'язано з меншим ризиком смерті від серцево-судинних захворювань у жінок середнього віку і літніх жінок, а також у чоловіків", — заявляє професор Ярі Лаукканен (Jari Laukkanen).

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У попередніх дослідженнях команда вже довела, що часте відвідування гарячої сауни знижує кров'яний тиск. Крім того, поки ви сидите в "парильні" у вас частішає ритм серцевих скорочень; аналогічний спостерігається при фізичних вправах низької і середньої інтенсивністі.

Слід зазначити, що вірогідність смерті від серцево-судинних захворювань також знизилася з часом, проведеним в сауні. Серед учасників, які парилися більше 45 хвилин на тиждень, від серцевих хвороб померло п'ятеро людей порівняно зі смертю дев'яти добровольців, які провели в сауні менше 15 хвилин.

Вважається, що сауни покращують кровообіг і зміцнює серце, також можуть зменшити наліт артерій, який накопичується з роками у людей і може привести до утворення тромбів, що призводять до інсульту. Сауни також рекомендуються для людей з хронічними головними болями і м'язово-скелетної болем.

Дослідження також показують, що гаряча ванна може працювати аналогічним чином. Фінські вчені підкреслили, що для більш загальних результатів буде потрібно подальше велике дослідження.

Нагадаємо, гаряча ванна допомагає вилікувати депресію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", насадки для душу можуть бути розсадником небезпечних мікроорганізмів мікобактерій.

Також "Знай.uа" писав, що як часто потрібно приймати душ.